Kisitlamalar Kalkti, Alisveris Merkezleri Siki Tedbirlerle Çalismaya Basladi

1 Temmuz itibariyle kisitlamalar tamamen kalkarken alisveris merkezleri siki tedbirlerle tam zamanli çalismaya basladi.

Kisitlamalar Kalkti, Alisveris Merkezleri Siki Tedbirlerle Çalismaya Basladi
Türkiye genelinde oldugu gibi Mardin’de de 1 Temmuz itibariyle kisitlamalar kalkti. Bununla birlikte tam zamanli çalisma sekline giren alisveris merkezleri uyguladigi tedbirlerle daha kaliteli hizmet sunmaya devam ediyor. Maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallariyla çalismalarini sürdüren Mardian Mall Alisveris Merkezi’nde açilan asi standi da asilamayi hizlandirmak için büyük bir katki sagliyor.

Alisveris merkezinin yaklasik bir senedir hizmet vermekte oldugunu söyleyen Mardian Mall Pazarlama Müdürü Dilber Ecevit, “Bünyesinde Mardin’de ilkleri barindiriyor. Starbucks, Ipekyol, Avva gibi. Onun disinda 1750 metrekare çocuk alanimiz mevcuttur. Yeni açilmis hizmete girmis olan 1950 metrekare de bowlinge alanimiz mevcuttur. Insanlar burada alisverisini yaninda sosyal aktivitelerini, çocuklarini eglendirmeyi burada sürdürebilirler” dedi.

1 Temmuz itibariyle çalisma saatlerinin sabah 10.00’dan aksam 22.00’ye kadar devam etmekte oldugunu kaydeden Ecevit, “Burada iste 1 Temmuz itibariyle yine maske, hijyen ve sosyal mesafe kurallarina uyulmaktadir. Ayrica HES kodu hala dikkate alinarak içeri alinmaktadir misafirlerimiz. Mardin’de ilkleri yapmaya devam ediyoruz. Burada asi alani kurduk. Misafirlerimizin burada sagliklarini önemsedigimiz için asi alaninda burada randevusuz beklemeden T.C. kimlikleri ile geldikleri gibi asi uygulamasi yapmaktayiz. Burada doktorumuz, hemsirelerimiz ve saglik çalisanlarimiz bulunmaktadir. Müsterilerimiz asilarini olduktan sonra kendilerine hissederse alisverislerine, eglencelerine ve çocuklariyla vakit geçirmeleri konusunda yardimci olmak adina biz bu çalismayi yaptik” diye konustu.

Mardin sicaklarinda insanlarin alisveris merkezlerine akin ettiklerini ifade eden Ecevit, herkesi maske, mesafe ve hijyen kurallarina dikkat etmeleri konusunda uyararak, korona virüsten kurtularak saglikli günlere dönme temennisinde bulundu. Asilamayi hizlandirip bütün vatandaslara bagisiklik kazandirmak amaciyla alisveris merkezinde stant açtiklarini belirten Mardin il saglik müdürlügü mobil asi ekibinde çalisan Dr. Murat Yavuz, “Il saglik müdürlügünün gezici mobil ekibi olarak buraya bir stant açtik. Alisveris merkezinde halka daha hizli ulasabilmek onlari asilayabilmek bir an önce bagisiklama ve bu hizinizi arttirmak istedik. Sayilarimiz halkimizda ilgi görmeye basladi” dedi.



“Insanlar buraya gelmisken asi olmayi istiyorlar”

Bazilarinin da alisveristen sonra hemen hizlica asi olmayi tercih ettiklerini aktaran Dr. Yavuz, “Burada her türlü imkanimiz var. Yan tarafta görmedigimiz ama gerçekten bir acil setinde olabilecek bütün imkânlarini oldugu bir acil durum bölümünüz var. Buna ihtiyaç duyacagimiz hiçbir sey olmadi. Ama biz tedbirlerimizi aldik. Halkin ilgisi gayet iyi, buraya gelmisken asi olmak onlara iyi geliyor. Genelde alisveris bittikten sonra asi yapmayi tercih ediyorlar. Ama ekibimizin bütün özverisi ile ve bütün çaliskanligiyla Bunu biz çok kolay halledebiliyoruz” seklinde konustu.



“Herkesi asilayabiliyoruz”

Bu konuda çok enerji dolu olduklarini vurgulayan Dr. Yavuz, “Umuyoruz ki her sey daha iyiye gitsin. Buraya gelmisken daha ferah daha havadar oldugunu söyleyip asi olmak istiyorlar. Bizimki Yani biraz da asiya ulasimi kolay hale getirmek. Yoksa hastanelerimizde asilar çok daha iyi yapilabiliyor. Çok sayida yapilabiliyor. Çok fazla yapan aile sagligi merkezlerimiz var. Ama buraya gelmisken bizim maksadimiz alisveristen sonra da asi olmayacaklara yakalayip hemen asilayabilmek bir an önce bu hizli arttirabilmek” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA