Kayseri OSB Baskani Nursaçan Açiklamasi 'Beraber Yürüyecegiz, Üreterek Büyüyecegiz'

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, Ticaret Bakani Mehmet Mus tarafindan açiklanan Haziran ayi ihracat rakamlarini degerlendirdi.

Kayseri OSB Baskani Nursaçan Açiklamasi 'Beraber Yürüyecegiz, Üreterek Büyüyecegiz'
Haziran ayi, ikinci çeyrek ve ilk 6 aylik ihracat rakamlarinda tüm zamanlarin rekorlarinin kirildigini vurgulayan Baskan Nursaçan, ülkemizin birlik beraberlik içerisinde üreterek büyüyecegini belirtti ve basta sanayiciler olmak üzere bu rekorlara katki veren herkesi tebrik etti. Baskan Nursaçan, Kayseri sanayicisinin de Haziran ayi ihracatiyla rekorlar kirdigini ifade ederek Haziran ayi ihracatinin geçen yilin ayni ayina göre yüzde 50 oraninda arttigini kaydetti.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Baskani Tahir Nursaçan, Türkiye Ihracatçilar Meclisi’nin (TIM) verilerine göre Türkiye’nin Haziran ayi ihracatinin geçen yilin ayni ayina göre yüzde 46,90 oraninda artarak 19 milyar 773 milyon dolar olarak gerçeklestigini belirtti.

Büyüme ve ihracat rakamlarinin çok daha fazla artacagina dair öngörülerinin gerçeklesmeye devam ettigini dile getiren Baskan Nursaçan, “Haziran ayi ihracatimiz 19 milyar 773 milyon dolar ile tüm zamanlarin rekorunu kirmistir. Yine 2021 yilinin ikinci çeyregindeki ihracat rakamimiz 55 milyar dolara ulasarak bir çeyrekte yapilan en büyük ihracat rakami olmustur. 2021 yilinin ilk 6 ayindaki ihracatimiz ise 105 milyar dolara yükselerek tüm zamanlarin 6 aylik rekorunu kirmistir” dedi.

Kayseri’nin Haziran ayi ihracat rakamlarini da degerlendiren Kayseri OSB Baskani Nursaçan, Haziran ayi ihracatinin 255 milyon dolar olarak gerçeklestigini ve geçen yilin ayni ayina göre yüzde 50’lik bir artis yasandigini belirtti.

Haziran ayi ihracatiyla birlikte ilk 6 aylik ihracat rakamlarinin da belli oldugunu ifade eden Baskan Tahir Nursaçan, geçen yilin ilk 6 ayina göre yaklasik %54 oraninda artan ihracatimizin 1 milyar 358 milyon dolara yükseldigini söyledi.



Haziran ayi rakamlariyla üç ayri rekoru birden kiran sanayicileri tebrik eden Baskan Tahir Nursaçan, “Ülkemizi el birligi ile kalkindiracagiz. Omuz omuza yürüyecegiz ve tüm enerjimizi üretime vererek çok daha güçlü bir ülke olmak için daha fazla çalisacagiz. Insallah önümüzdeki aylarda rekorlar kirmaya devam edecegiz” diye konustu.

Kaynak: İHA