Içisleri Bakani Soylu, 'Yarin Çok Genç Olacak Projesi'ne Katilan Ögrencilerle Bulustu Açiklamasi

'Siz bizden çok daha güçlü bir ülkenin evlatlari olacaksiniz. Çok daha ayaklari üzerinde duran, bütün dünyaya medeniyetimiz ve dogrularimizi haykiran bir ülkenin evlatlari olacaksiniz. Bunu görüyor, sizlerle gurur duyuyorum' 'Gençlerin rol model olarak internetteki bazi tiplemeleri seçmemesi gerekir. Bizzat Peygamberimiz en güzel rol modeldir. Ahlakiyla, merhametiyle, adaletiyle, tevazusuyla rol modeldir'

Içisleri Bakani Süleyman Soylu, Türk gençleriyle gurur duydugunu belirterek, "Siz bizden çok daha güçlü bir ülkenin evlatlari olacaksiniz. Çok daha ayaklari üzerinde duran, bütün dünyaya medeniyetimiz ve dogrularimizi haykiran bir ülkenin evlatlari olacaksiniz." dedi.

Içisleri Bakani Soylu, "Yarin Çok Genç Olacak Projesi" kapsaminda Gölbasi'ndaki Vilayetler Evi'nde 7 ilden gelen 105 ögrenciyle bir araya geldi.

Soylu, konusmasinda, programa katilan ögrencilere, zengin bir memleketin, medeniyetin, kültürün ve zengin bir topragin çocuklari olduklarini söyledi.

Memleketin 7 bölgesinden gençlerin salonda oldugunu belirten Soylu, söyle devam etti:

"Hatay, Van, Mardin, Kütahya, Kirklareli Trabzon ve Manisa... Ege'den Akdeniz'e, Akdeniz'den Dogu'ya, Güneydogu'dan Karadeniz'e, Iç Anadolu'dan Marmara'ya kadar. 7 ayri bölgenin de ayri zenginligi var. Kiminde misir var, kiminde pamuk. Kiminde çay, kiminde ayçiçegi. Her birinde ama her yerinde farkli zenginlikler var. Kiminde Mevlana, kiminde Haci Bayram Veli. Kiminde Hatay'in bütün medeniyet degerleri.

Hepiniz farkli yerlerde yetistiniz, hepiniz çok farkli bakislarla yetistiniz, farkli kültürlerde, farkli ailelerde yetistiniz. Kiminiz Kelebekler Vadisi'ni çok begendiniz, kiminiz bilim merkezini. Kiminiz Mevlana'yi, kiminiz Kapadokya'da o bize dogamizin emanet ettiklerini, kiminiz aksamki isik gösterisini. Kiminiz Polis Müzesi'ni begendiniz, kiminiz Birinci Meclisi, kiminiz Anitkabir'i. Hepiniz farkli farkli begenilerinizi ortaya koydunuz. Tam da aslinda bizi yaratanin istedigini yaptiniz. O hepimize kendisinin üstünlüklerinden verdi. Kendisinin sifatlarindan verdi. Hepimize farkli gözler fakli bakislar, farkli anlayislar, esas itibariyla farkli yetenekler sundu."

- "Peygamberimiz en güzel rol modeldir"

Soylu, "Gençlerin rol model olarak internetteki bazi tiplemeleri seçmemesi gerekir. Bizzat Peygamberimiz en güzel rol modeldir. Ahlakiyla, merhametiyle, adaletiyle, tevazusuyla rol modeldir. Mevlana, Yunus Emre, Hoca Ahmet Yesevi, ziyaret ettiginiz camileri yapan mimarlarimiz. Yüzyillar önce yaptigi camiler, depremlerde yikilmayan Mimar Sinan. Bunlar dogru rol modellerdir. Sehitlerimiz, gazilerimiz, vatani için feda-i can edenler, kahramanlar, kurtulus mücadelemizi gerçeklestirenler, bunlar dogru rol modellerdir." degerlendirmesini yapti.

Daha önce de 55 bin ögrenciye yönelik program yaptiklarini bildiren Soylu, "Yarin Çok Genç Olacak Projesi" ile Türkiye'nin farkli noktalarindan gençleri bir araya getirerek, nasil bir memlekette yasadiklarini, egitimlerinin bir parçasi olarak göstermeye çalistiklarini ifade etti.

Bu uygulamadan gençlerin memnun oldugunu bildiren Soylu, "Sizin gelecekte çok daha güzellikleri hak ettiginiz düsünüyoruz. Sizin için hem çalisiyoruz hem de dua ediyoruz. Siz bizden çok daha güçlü bir ülkenin evlatlari olacaksiniz. Çok daha ayaklari üzerinde duran, bütün dünyaya medeniyetimiz ve dogrularimizi haykiran bir ülkenin evlatlari olacaksiniz. Bunu da görüyor, sizlerle gurur duyuyorum." dedi.

Programda Mardin'den gelen ögrenci Fatma Koçkar ve Trabzon'dan gelen ögrenci Mustafa Kaplan da birer tesekkür konusmasi yapti.

Programin ardindan, gazetecilerin, Istanbul Vakfi'nin Kurban Bayrami Yardim Toplama Kampanyasi izin talebiyle ilgili kendisine yöneltilen elestirilere iliskin sorusu üzerine Soylu, "Dünyadaki bütün kötülüklerin sahibi benim. Arkadaslar, simdi çok güzel bir etkinlikten çiktik. Hepiniz de sahit oldunuz. Ne olursunuz siyasete alet olmayin. Tek söyleyecegim bu. Siz basin mensuplarisiniz, bir siyasi parti mensuplari degilsiniz. Bir ideolojinin taraftari degilsiniz. Yapmaniz gereken en önemli seylerden biri fotografi çekmek, olayi ortaya koymaktir." diye konustu.

Kaynak: AA