Fransa Bisiklet Tur'nda Açtigi Pankartla Bisikletçilerin Düsmesine Yol Açan Seyirci, Savciya Ifade Verdi

Fransa Bisiklet Turu'nun açilis etabinda açtigi pankartla yaklasik 50 bisikletçinin düsmesine yol açtigi için gözaltina alinan seyirci, savciya ifade verdi.

Turun 26 Haziran Cumartesi günkü açilis etabinda, yol kenarindan yarisi izlerken "Allez Opi Omi" yazili pankarti, televizyon kameralarina göstermek için açarak 50 kadar bisikletçinin düsmesine yol açan kadin seyirci, gözalti süresinin bitmesinin ardindan Brest Savcilik Ofisinde ifade verdi.

Brest Cumhuriyet Savcisi Camille Miansoni, yaptigi basin açiklamasinda, saliverilen seyircinin 14 Ekim'de Brest Ceza Mahkemesinde hakim karsisinda çikacagini belirtti.

Miansoni, seyircinin ifadesinde eyleminden utanç duydugunu ve sonuçlari hakkinda endiseli oldugunu paylastigini kaydetti.

Diger yandan tur organizatörleri, olayin orantisiz bir yere çekildigi gerekçesiyle seyirci hakkinda yaptiklari suç duyurusunu geri çektiklerini bildirdi.

Seyircinin, pankartta yazan "Hadi büyükbaba-büyükanne" anlamina gelen "Allez Opi Omi" yazisiyla Fransa Bisiklet Turu tutkunu olan büyükanne ve büyükbabasina mesaj göndermek istedigi belirtiliyor.

- Olay

Kuzey Finistere’de yasayan kadin, 30 Haziran Çarsamba günü Landerneau semtinde jandarmalar teslim olmus, "dikkat ve güvenlik yükümlülügünü taammüden ihlal ederek baskalarini tehlikeye attigi" gerekçesiyle gözaltina alinmisti.

Bu yil, 108. düzenlenen Fransa Bisiklet Turu, 21 etap sonunda 18 Temmuz Pazar günü Fransa'nin baskenti Paris'te son bulacak.

Kaynak: AA