Belarus Cumhurbaskani Lukasenko, 'Ülkesine Silah Sokuldugu' Gerekçesiyle Ukrayna Ile Sinirlari Kapatti

Belarus Cumhurbaskani Aleksandr Lukasenko, “Ukrayna’dan Belarus’a çok miktarda silah sokuldugu” gerekçesiyle bu ülke ile olan sinirlari tamamen kapatma karari aldiklarini açikladi.

Lukasenko, Cumhuriyet Sarayi’nda 3 Temmuz Bagimsizlik Günü programinda yaptigi konusmada, Belarus'ta uyuyan terör hücrelerinin ortaya çikarildigini belirtti.

Bu hücrelerin ülkedeki yönetimi siddet ile degistirmeyi amaçladigini kaydeden Lukasenko, Almanya, Ukrayna, ABD, Polonya ve Litvanya’nin da bu hücreleri koordine ettigini ileri sürdü.

Bir sosyal medya hesabi üzerinden terör hücrelerinin yönetildigini aktaran Lukasenko, bu hesabin sahibinin eskiden Rusya ve Ukrayna vatandasi, simdi ise Almanya vatandasi olan bir erkek, hesabin moderatörünün ise Rusya vatandasi bir kadin oldugunu anlatti.

Ukrayna ile sinirlari tamamen kapattiklarini açiklayan Lukasenko, “Geçen yil da bu hususta konustum ama bana çogu kimse inanmadi. Ukrayna'dan Belarus'a çok miktarda silah geliyor. Bu nedenle sinir birliklerine Ukrayna sinirini tamamen kapatma talimati verdim" dedi.

Lukasenko, Belarus'a sadece barisçil kisilerin girebilecegini dile getirdi.

Kaynak: AA