Denizli'de Mescid-I Aksa'ya Yapilan Baskin Planlarina Tepki

Denizli'de sivil toplum kuruluslari ve vatandaslar, Israil'in Mescid-i Aksa'da politikasini protesto etti.

Sivil toplum kurulusu temsilcileri ile üyeleri, "Kudüs Için Meydana Çik" çagrisiyla Kudüs'teki baskin planlarina karsi tepkilerini göstermek için 15 Temmuz Delikliçinar Sehitler Meydanindaki Yeni Cami'nin avlusunda toplandi.

Grup adina açiklama yapan IHH Insani Yardim Vakfi Denizli Subesi Gençlik Kollari Baskani Muhammed Vahap Yolcu, zalimin karsisinda mazlumun yaninda olduklarini göstermek için toplandiklarini belirtti.

Kudüs'ün bu bayram öncesi yine Israil'in saldirilarina maruz kaldigina isaret eden Yolcu, sunlari söyledi:

"Müslümanlarin onurlu ve izzetli direnisi, Israil'i her geçen gün düslerinden uyandirarak gerçege dogru yaklastiriyor, düsler yerini kabuslara birakiyor. Bu hakikat, Israil'in gün geçtikçe daha da çirkeflesmesine, saldirganlasmasina ve zorbalasmasina yol açiyor. Artik Israil'in bu topraklardaki vadesi doluyor. Disaridan getirecekleri nüfus gücü kalmadi. Uluslararasi kamuoyu gün geçtikte Israil'e karsi tavrini daha net ortaya koyuyor. Filistinliler mücadeleyi daha farkindaligi yüksek sekilde ortaya koyuyor."

Her bir Müslüman'in Mescid-i Aksa'ya sahip çikmasi gerektigini vurgulayan Yolcu, "Bizler Mescid-i Aksa için, Kudüs için, Gazze için, Filistin için bedeller ödedik. Vatandaslarimiz Mavi Marmara'da sehit oldular. Israil sunu unutmasin ki bizler yeniden bedel ödemeye haziriz ve hep hazir olmaya devam edecegiz." dedi.

Türkiye ve Filistin bayragi tasiyan grup, Israil aleyhine slogan atti, tekbir getirdi.

Kaynak: AA