Ankara Büyüksehir Belediyesinin Baslattigi '6 Milyon Tek Yürek' Kampanyasi Devam Ediyor

Ankara Büyüksehir Belediyesi Nisan ayinda ikinci dalgasi baslayan “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasi ile iyiligi bulastirmaya devam ediyor. Kurban Bayrami öncesinde de hayirseverlere çagrida bulunan Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas, “Yüklenen yeni faturalar, el bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi sizleri bekliyor. Gelin, kimsesizlere kimse olalim” dedi.

Ankara Büyüksehir Belediyesinin Baslattigi '6 Milyon Tek Yürek' Kampanyasi Devam Ediyor
Ankara Büyüksehir Belediye Baskani Mansur Yavas’in toplumsal dayanisma örnegi olarak hayata geçirdigi ve bu yil da Ramazan ayi öncesi yenilenen “6 Milyon Tek Yürek” kampanyasi devam ediyor. Kurban Bayrami öncesi sosyal medya hesaplari üzerinden yaptigi duyuru ile kampanyanin devam ettigini hatirlatan Yavas, hayirseverlere kampanyaya destek olmaya çagirdi. Kampanya ile bugüne kadar toplam yardim tutari 26 milyon TL’yi geçti. Kampanya için hayirseverler, “ankaratekyurek.com” adresi üzerinden 4 farkli uygulamayi seçerek ihtiyaç sahibi vatandaslara destekte bulunabiliyor. Seffaf belediyecilik anlayisi dogrultusunda yardim rakam ve tutarlari da anlik olarak internet sitesi üzerinden paylasiliyor.

“Gelin, kimsesizlere kimse olalim”

Sadece Ankara’daki degil tüm Türkiye’deki hayirseverlere sosyal medya hesaplarindan seslenen Yavas, “Biz her iyilik dedigimizde siz bir oldunuz, Hizir oldunuz. Mübarek Kurban Bayrami öncesinde yine Ankara tek yürek diyoruz. Yüklenen yeni faturalar, el bekleyen binlerce ihtiyaç sahibi sizleri bekliyor. Gelin, kimsesizlere kimse olalim” dedi.

Yardim tutari 26 milyon lirayi geçti

Güvenli ortamda kredi kartiyla; 100 TL’den 500 TL’ye kadar nakit yardiminin yapildigi “El Ver”den Ankarakart yüklemesine, ödenmemis su faturasi borcundan üç seçenekli gida kolisi destegine kadar birçok iyilik yapma seçeneginin sunuldugu kampanya ile bugüne kadar (16 Temmuz 2021 itibariyla) yapilan yardim tutari oranlari söyle;

Su Ver ile 81 bin 669 adet su faturasi ödenerek, 3 milyon 857 bin 042 TL, Bilet Ver ile 3 bin 465 adet ANKARAKART’a yükleme yapilirken, 213 bin 590 TL, El Ver ile 28 bin 906 nakit yardim adedine ulasilirken, 8 milyon 26 bin 175 TL, Afiyet Ver ile 44 bin 089 yardim kolisi siparisi alinirken, 8 milyon 631 bin 700 TL olmak üzere toplam 26 milyon 620 bin 907 TL’ye ulasti.
Kaynak: İHA