Türkmenistan Büyükelçisi Isankuli Amanliyev, Rektör Çalis'i Ziyaret Etti

Türkmenistan Büyükelçisi Isankuli Amanliyev, Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Çalis’i ziyaret ederek, Türkmenistanli ögrenciler ile bir araya geldi.

Türkmenistan Büyükelçisi Isankuli Amanliyev, Rektör Çalis'i Ziyaret Etti
Türkmenistan Büyükelçisi Isankuli Amanliyev, ERÜ’de ilk olarak Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis’i makaminda ziyaret etti. Ziyarette Türkmenistan Büyükelçisi Isankuli Amanliyev ile Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis yapilabilecek egitim isbirlikleri konusunda fikir alisverisinde bulundu. Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis, ziyarette yaptigi konusmasinda Türkiye ve Türkmenistan’in iki kardes ülke olduguna dikkat çeken Rektör Çalis, “Türkmenistan ile ögrencilerimiz ile ilgili çok isbirligimiz var. Üniversite olarak da bu isbirligine önem veriyoruz. Türkmenistan’da ki üniversiteler ile de isbirligimiz artirmak isteriz. Bu konuda bizim arkadaslarimizda çalismalar yürütmekte. Türkmenistan’daki üniversiteler ile hem AR-GE, hem de egitim-ögretim faaliyetleri ile ilgili isbirlikleri yapmak isteriz” dedi.

Büyükelçi Isankuli Amanliyev ise konusmasinda ERÜ’nün köklü bir üniversite oldugunu vurguladi.

Türkmenistanli ögrencilerin ERÜ’de egitim görmelerinden mutlu olduklarini belirten Büyükelçi Isankuli Amanliyev, Amaçlarinin Türkmenistanli ögrencilerimizin iyi bir egitim alarak ülkemize dönmeleridir” diye konustu.

Rektörlük ziyaretinin ardindan Türkmenistanli ögrenciler ile bir araya gelen Büyükelçi Isankuli Amanliyev ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis ögrenciler ile bir süre sohbet ettiler. Büyükelçi Isankuli Amanliyev ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Çalis’in Türkmenistanli ögrenciler bulusmasina Büyükelçilik Atesesi Merdan Annageldiyev’in yani sira Rektör Yardimcilari Prof. Dr. Murat Borlu ve Prof. Dr. Recai Kiliç Genel Sekreter Murat Yenisu, ERÜ Dis Iliskiler Ofisi Baskani Prof. Dr. Mehmet Ulas Çinar da katildi.

Kaynak: İHA