Rektör Kizilay'dan Bilimsel Kurs Vurgusu

Malatya Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, arastirmalar okulunun açilisinda yaptigi konusmada, bilimsel ve akademik alanlarda düzenlenen kurslarin ögrenciler için anahtar niteliginde oldugunu vurguladi.

Rektör Kizilay'dan Bilimsel Kurs Vurgusu
TÜBITAK Bilimsel Egitim Etkinliklerini Destekleme Programi kapsaminda Inönü Üniversitesi Tip Fakültesinin ev sahipliginde düzenlenen “Saglik Bilimleri Alanindaki Lisansüstü Ögrenciler Için Deneysel Nörobilim Arastirmalar Okulu”nun açilisi Inönü Üniversitesi’nde gerçeklestirildi.

Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen açilis toplantisina, Inönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kizilay, Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Durmus, Turgut Özal Tip Merkezi Hastanesi Bashekimi Prof. Dr. Ali Beytur, Saglik Bilimleri Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Nurettin Aydogdu, Deney Hayvanlari Üretim ve Arastirma Merkezi Müdürü ve Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Suat Tekin, Saglik Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Ögretim Üyesi Dr. Ögr. Üyesi Çigdem Tekin ile egitimciler Prof. Dr. Ahmet Ayar, Prof. Dr. Mete Özcan, Prof. Dr. Sinan Canpolat, Prof. Dr. Süleyman Sandal ve Prof. Dr. Engin Sahna katildi.

Programda açilis konusmasi yapan Rektör Prof. Dr. Ahmet Kizilay, dört gün sürecek okulun önemine degindi. Kizilay, kursiyerlerin arastirma teknikleriyle ilgili bilgileri bu alanlarda kendini ispatlamis kisilerden alacaklarini belirterek, bu okulun verimli, faydali, etkili ve saha uygulamasiyla ögretimi gerçeklestiren bir kurs olduguna dikkat çekti. Bilimsel ve akademik alanlarda bu kurslarin ögrenciler için anahtar niteliginde oldugunu vurgulayan Kizilay, gelecegin arastirmacilarini yetistirmek amaciyla düzenlenen bu kursa egitimci olarak katilan ögretim üyelerine ve katilimcilara tesekkür etti.

Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Mahmut Durmus, Etkinlik Koordinatörü Doç. Dr. Suat Tekin’e ve egitimci ögretim üyelerine katilimlarindan dolayi tesekkür ederek, düzenli olarak gerçeklestirilen bu kurslarin sehre, üniversiteye ve ögrencilere sagladigi yararlara degindi.

Kursun Koordinatörü Doç. Dr. Suat Tekin ise yaptigi konusmada 2016 yilindan beri 34 kursun ev sahipligini üstlendiklerini belirterek, lisans, lisansüstü ve ögretim üyelerine yönelik olarak TÜBITAK projesi hazirlama ve akademik beceriler kazandirma kurslari düzenlediklerini kaydetti.

Etkinlikte, temel deney hayvanlariyla ilgili uygulama yetisi olan kisilere, ileri düzey deney modellerinin ögretildigine deginen Tekin, ”Etkinligin ana temasi, Nörobilim alaninda sinirli kalmak üzere deneysel agri, beyin içi enjeksiyon yöntemleri, infüzyon yöntemleri, davranis modelleri gibi birçok modeli ele alacagimiz bir kurs olacaktir.” ifadelerini kullandi.

Son olarak okula farkli üniversitelerden 96 basvurunun yapildigini ve 44 katilimcinin kabul edildigini söyleyen Tekin, basvuru yapan ve kursa katilmaya hak kazanan lisansüstü ögrencilerine ve egitimci olarak katilan ögretim üyelerine tesekkür etti.
Kaynak: İHA