New York'ta Trump Sirketlerine Yönelik Cezai Davanin Resmen Açildigi Belirtildi

Eski ABD Baskani Donald Trump’in sirketleri ile bas muhasebe müdürüne, New York savciligi tarafindan 2 yildir yürütülen sorusturma sonucunda jüri karariyla cezai davanin resmen açildigi belirtildi.

ABD medyasina yansiyan haberlerde, Trump sirketleri ile bas muhasebe müdürü Allen Weisselberg’a açilan dava için taraflarin bugün ögleden sonra hakim karsisina çikmasinin ve davadaki suçlamalarin açiklanmasinin beklendigi kaydedildi.

Trump’in avukati, ceza davasindaki ilk suçlamalarin Trump’i kapsamayacagini bildirdi.

Manhattan Bölge Savcisi Cyrus R. Vance, Trump’in sirketlerindeki is uygulamalari, emlak degerlerinde muhtemel sahtekarlik, vergi ödemelerinde usulsüzlük gibi konulari 2 yildir inceliyordu.

Subat ayinda, ABD Yüksek Mahkemesi, Trump’in birçok defa itiraz etmesine ragmen Manhattan savciliginin 8 yillik vergi kayitlari ve ilgili belgelere ulasabilecegi yönünde karar vermisti.

New York Bassavciligi, mayista Trump'in sirketlerine yönelik kamu sorusturmasinin cezai nitelige dönüstügünü duyurmus, 2 yildir yürütülen sorusturma kapsaminda toplanan deliller üzerinden cezai dava açilip açilmayacagina karar verilmek üzere jüri olusturuldugu bildirilmisti.

Kaynak: AA