Mugla'da Tip Fakültesi Mezunlari, Diplomalarini 'Modern Tibbin Kuruldugu' Knidos Antik Kenti'nde Aldi

Mugla Sitki Koçman Üniversitesi (MSKÜ) Tip Fakültesinden 90 ögrenci için, "modern tibbin kuruldugu ilk yer" kabul edilen, Hipokrat'in da egitim aldigi eski tip okulunun bulundugu Knidos Antik Kenti'nde mezuniyet töreni düzenlendi.



MSKÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Çiçek, Datça ilçesindeki antik kentin 2 bin 200 yillik tiyatrosunda düzenlenen törende, antik dönemde Knidos'ta egitim alan doktorlarin Akdeniz havzasindaki birçok yerde saglik hizmeti sundugunu söyledi.

Bu nedenle töreni antik kentte gerçeklestirmenin önemi ve anlami bulundugunu vurgulayan Çiçek, "Insanlik ve tip tarihinin en önemli sinavlarindan biri salgin sürecinde veriliyor. Hekimlerimizin bu sinavda üstün basari ve fedakarlik göstermeleri, tarihe büyük ve kalici harflerle yazilacak." dedi.

Knidos Antik Kenti Kazi Heyeti Baskani Prof. Dr. Ertekin Doksanalti ise Knidos'un antik dönemin en önemli tip merkezlerinden oldugunu ifade etti.

Daha sonra Vali Orhan Tavli, fakülteyi birincilikle bitiren Gizem Çinar'a diplomasini ve hediyelerini verdi. Çinar, daha sonra Vali Tavli, Rektör Çiçek ve Dekan Prof. Dr. Nevres Hürriyet Aydogan ile mezuniyet kütügüne ismini çakti.

Törende, hekimlik andini okuyan ögrenciler, keplerini firlatarak mezuniyet coskusunu aileleriyle paylasti.

Törene, Datça Kaymakami Mesut Çoban, Datça Belediye Baskani Gürsel Uçar, Il Saglik Müdürü Dr. Iskender Gencer, Mugla Egitim ve Arastirma Hastanesi Bashekimi Doç. Dr. Turhan Togan, Il Kültür ve Turizm Müdürü Zekeriya Bingöl de katildi.

Kaynak: AA