Miami'de Çöken 13 Katli Binanin Enkazindaki Arama Kurtarma Çalismalarina Ara Verildi

ABD’nin Florida eyaleti Miami sehrinin Surfside bölgesinde 24 Haziran'da çöken binanin enkazindaki arama kurtarma çalismalarina "güvenlik endiseleri" nedeniyle ara verildigi bildirildi.

Miami'de Çöken 13 Katli Binanin Enkazindaki Arama Kurtarma Çalismalarina Ara Verildi
Miami Belediye Baskani Daniella Levine Cava, düzenledigi basin toplantisinda, binanin enkazinda kalan kolonlarin arama kurtarma ekiplerinin güvenligi için endise dogurdugunu, bu nedenle de çalismalara ara vermek zorunda kaldiklarini duyurdu.

Cava, "Yardim ekiplerimizin güvenliginin saglanmasi için elimizden geleni yapmak bizim en önemli önceligimiz, gerekli tedbirler alinir alinmaz arama kurtarma çalismalarina kaldigimiz yerden devam edecegiz." ifadesini kullandi.

Çöken binada bugüne kadar 18 kisinin cesedine ulasildi, 145 kisinin ise enkaz altinda oldugu tahmin ediliyor.

ABD Baskani Joe Biden ve esi Jill Biden bugün Surfside'a giderek çalismalar hakkinda bilgi alacak ancak Beyaz Saray Biden'in binanin bulundugu yere gidip gitmeyecegine iliskin herhangi bir detay paylasmaktan kaçiniyor.

- 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü

Surfside bölge yetkilileri, bina yönetimi ile 2018’de yapilan yazismalarda, 1981 yapimi binada büyük yapisal hasar bulunduguna dikkati çekmis, çatlayan kolonlari ve ufalanmaya baslayan betonunda yaklasik 9 milyon dolarlik tamirat gerektigini bildirmisti.

Miami Beach’in kuzeyinde, yaklasik 5 bin 600 nüfuslu Surfside yerleskesinde, 24 Haziran'da 13 katli 270 dairelik lüks kondo binasinin yarisi aniden çökmüstü.

Kaynak: AA