Hazine Ve Maliye Bakan Yardimcisi Nebati, Isparta AK Parti Il Baskanliginda Konustu Açiklamasi

'Ikinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde büyüme, yil sonunda da tahminlerimizin ötesinde bir büyüme bekliyoruz' 'Iktidar yeter ki gitsin de isterse Türkiye yok olsun' anlayisina dönüsmüs durumda. Bu anlayistan nemalanan toplumu terörize eden muhalefet anlayisinin sosyal medya üzerinden yikici etkilerini görüyoruz'

Hazine ve Maliye Bakan Yardimcisi Nureddin Nebati, "Ikinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde büyüme, yil sonunda da tahminlerimizin ötesinde bir büyüme bekliyoruz." dedi.

Nebati, AK Parti Isparta Il Baskanvekili Hamidullah Armagan'i ziyaret etti.

Ardindan il baskanligindaki toplanti salonunda partililerle bulusan Nebati, burada yaptigi konusmada, Isparta'nin tarimsal üretimde ve sanayide ulastigi ihracat payi ile Akdeniz'in en önemli kentlerinden oldugunu söyledi.

Nebati, kentte 450 milyon dolara yaklasan ihracatin, is dünyasi ve hükümetin attigi yeni adimlarla çok daha büyük rakamlara ulasacagini ifade etti.

Yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin, dünyanin üzerinden silindir gibi geçtigini belirten Nebati, Türkiye'nin salgin sürecinden alninin akiyla çiktigini kaydetti.

Türkiye'nin 2020 yilinda bütün dünya küçülürken ekonomisini büyütmeyi basardigina isaret eden Nebati, ekonomik olarak her türlü ihtiyacin aninda giderildigini, saglik sisteminde yapilan yatirimlarin karsiligini bu süreçte gördüklerini vurguladi.

Salgin sürecinde Türkiye'nin saglik sisteminin çökme tehlikesi ile karsi karsiya kalmadigini belirten Nebati, "Ne bir hastamiz açikta kaldi ne de hastaneye giden bir hasta ya da yakinindan ücret talep edildi. Türkiye'de dünyanin durdugu bir dönemde açilan isletme sayisi, kapanan isletme sayisinin fersah fersah ötesinde. Ödenmeyen çeklerin orani 2020 yili 2019 yilindan, 2021'in ilk 5 ayi da 2020 yilindan düsük. Piyasada herkes destek aldi. " dedi.

Türkiye'nin birinci çeyrekte yüzde 7 büyüdügünü hatirlatan Nureddin Nebati, "Ikinci çeyrekte yüzde 20'nin üzerinde büyüme, yil sonunda da tahminlerimizin ötesinde bir büyüme bekliyoruz. Uluslararasi kuruluslar rakamlarini yukariya çekmeye basladilar. Bunu neden yapiyorlar? Çünkü Türkiye güçlü bir ülke. Güçlü bir yönetimi var ve önemli oranda destek veriyor." diye konustu.

Türkiye'nin ilk 5 aydaki ihracatinin, yüzde 36'nin üzerinde olduguna dikkati çeken Nebati, fabrikalarin çalistigini, tüm göstergelerdeki güven endeksinde yükselis oldugunu kaydetti.

Türkiye'de görmeme, duymama, tatmin olmama gibi bir hastaligin ortaya çiktigini dile getiren Nebati, söyle konustu:

"Bu hastaligi birileri sürekli sosyal medyadan pompaliyor. Ülkede yapilan birçok hizmeti görmüyorlar. Ülkenin hastane, okul, havalimani ihtiyaçlari giderilmis durumda. Bizim muhalefetin geleneginde sadece olumsuz olanlara odaklanma var, güzel seyleri asla görmüyorlar, takdir etmiyorlar. Samimi söylüyorum patolojik bir duruma dönüsmüs durumda. AK Parti karsitligi, millet karsitligi durumuna dönmüs durumdalar. Yikici bir atmosfer özellikle pompalaniyor. Bu tür olumsuzluklar köpürtülerek bir propaganda malzemesine dönüstürülüyor. 'Iktidar yeter ki gitsin de isterse Türkiye yok olsun' anlayisina dönüsmüs durumda. Bu anlayistan nemalanan toplumu terörize eden muhalefet anlayisinin sosyal medya üzerinden yikici etkilerini görüyoruz."

"Sürekli bir seçim teranesi var. Bu söylentilerin anlami 'ey yatirimci Türkiye'ye yatirim yapma, yurt disindan kimse gelip buraya yatirim yapmasin" anlamina geldigini dile getiren Nebati, "Sürekli 'seçim var' diyerek uluslararasi yatirimcilari adeta düsmanlik anlayisi ile korkutuyorlar. Kurulmayan bir fabrikada çalisamayacak insanin vebalini nasil tasirsin. Gerçek olmayan bir dünyayi sürekli ortaya koyarak insanlari demoralize etmeye ne hakkin var?" ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA