Fransa'da Yasa Disi Menfaat Sorusturmasi Kapsaminda Adalet Bakanliginda Arama Yapiliyor

Fransa'da Adalet Bakani Eric Dupond-Moretti'ye yönelik baslatilan yasa disi menfaat saglama sorusturmasi kapsaminda Adalet Bakanliginda arama baslatildi.

Le Parisien'in haberine göre, bakanlari yargilama yetkisine sahip Cumhuriyet Adalet Mahkemesinden (CJR) 3 sorgu hakimi, baskent Paris'teki Adalet Bakanligi binasinda sabahtan itibaren arama baslatti.

Jandarmanin destegiyle yapilan aramada, Bakan Dupond-Moretti'ye yönelik yasa disi menfaat saglama süphelerini destekleyecek kanit araniyor.

Yolsuzlukla Mücadele Dernegi (Anticor) ve 3 hakim sendikasi, Dupond-Moretti'yi avukat oldugu dönemde kendini ya da müvekkillerini ilgilendiren davalara bakan hakimleri cezalandirmak için bakan olarak ayricaliklarini kullanmakla suçlayarak, CJR'ye sikayet etmisti.

CJR, sikayeti hakli bularak Bakan hakkinda sorusturma açilmasina karar vermisti.

Dupond-Moretti, eski Cumhurbaskani Nicolas Sarkozy'nin de dahil oldugu "telekulak davasi" ön sorusturmalarinda görev alan 3 hakime karsi idari takip baslatmisti.

Bakan, Monaco'da sorgu hakimi olarak görev yaparken baski gördügünden sikayetçi olan Hakim Edouard Levrault hakkinda idari sorusturma açmakla da itham edilmisti.

"Telekulak davasi" sorusturmalari sirasinda, Dupond-Moretti dahil birçok avukatin telefon faturalari incelenmisti.

Bakan olmadan önce, Levrault’un suçladigi polislerden birinin avukatligini yapan Moretti, hakimin yöntemlerini elestirmisti.

Kaynak: AA