CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Samsun'da Muhtarlar Ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)

'Sizden tek istegim, sandiga giderken elinizi vicdaniniza koyarak oy kullanin kardesim. Benim sorumlulugum var, dogru ama sizin de sorunlulugunuz var. Seçileni ben seçmiyorum, siz de seçiyorsunuz. Sadece ben oy kullanmiyorum, siz de oy kullaniyorsunuz' 'Millet Ittifaki olarak bu ülkeye demokrasiyi getirecegiz, bu ülkeye huzuru getirecegiz, bu ülkeye barisi getirecegiz, bu ülkeye ögretimi getirecegiz, bu ülkede siyasetçi nasil hesap verir, onun örnegini getirecegiz. Yeni bir süreci baslatacagiz. Yeni bir süreç, ahlakli bir süreç, adaletli bir süreç'

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, Samsun'da Muhtarlar Ve Kanaat Önderleriyle Bir Araya Geldi Açiklamasi (2)
CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu, "Sizden tek istegim, sandiga giderken elinizi vicdaniniza koyarak oy kullanin kardesim. Benim sorumlulugum var, dogru ama sizin de sorunlulugunuz var. Seçileni ben seçmiyorum, siz de seçiyorsunuz. Sadece ben oy kullanmiyorum, siz de oy kullaniyorsunuz." dedi.

Kiliçdaroglu, Samsun Büyüksehir Belediyesi Sanat Merkezi'nde muhtarlar ve kanaat önderleriyle bir araya geldigi toplantida yaptigi konusmada, devleti yönetenlerin topluma örnek olmasi gerektigini söyledi.

Topluma örnek degilse kötü örnek oldugunu savunan Kiliçdaroglu, "Toplumu yöneten nasil topluma örnek olacak? Kendisiyle, yasantisiyla, ailesiyle, çevresiyle topluma örnek olacak." ifadesini kullandi.

Dün tasarruf tedbirlerini içeren genelge yayimlandigini hatirlatan Kiliçdaroglu, söyle devam etti:

"2021/14 numarali genelge. Adi, tasarruf tedbirleri. Cumhurbaskanligindan yayimlanmis. 'Herkes genelgeye dikkat edecek, ben hariç' diyor. 'Herkes tasarruf yapacak, ben hariç' diyor. 'Israftan herkes kaçinacak, ben hariç' diyor. Cumhurbaskanligi Idari Isler Baskanligi ve Türkiye Büyük Millet Meclisi Baskanligi Sekreterligi hariç. Bunlar her türlü israfi yapabilirler ama vatandas yapmayacak. Böyle devlet yönetilir mi? Sizin vicdaniniza sesleniyorum. Devlet böyle yönetilir mi? Önce sen tasarruf yapacaksin ki vatandas örnek alacak seni. Senin davranisin, oturman, kalkman, konusman, aile yapisi, bunlari örnek alacak. Vatandas örnek alacak. Diyecek ki 'Devleti yöneten buna dikkat ediyor, benim de dikkat etmem lazim'. Ben dikkat etmeyecegim, her türlü savurganligi yapacagim. Genelge de çikariyorum. Ben bundan istisnayim. Aman ha, siz sakin ha yapmayin. Niye yapmasin? O da yapacak. Balik bastan kokar. Ona bakiyor zaten."

Devletin kaynaklarindan nerelere ne kadar kullanildigi, ödenen vergilerin nereye harcandiginin bilinmedigini, buna karsin israfin görüldügünden daha fazla oldugunu öne süren Kiliçdaroglu, bir devlet baskaninin 13 uçaginin olmamasi gerektigini ifade etti.

Türkiye'de yataga aç giren çocuklar ile 10 milyonu askin issiz oldugunu iddia eden Kiliçdaroglu, söyle konustu:

"Baba ile issiz çocuk yüz yüze bakamiyor. Baba çocuguna harçlik veremiyor. Konteynerlerden beslenen milyonlar var bu ülkede. Yarin sandik kurulacak. Olmaz falan degil. Gelecek bu sandik. Sizden tek istegim, sandiga giderken elinizi vicdaniniza koyarak oy kullanin kardesim. Benim sorumlulugum var, dogru ama sizin de sorunlulugunuz var. Seçileni ben seçmiyorum, siz de seçiyorsunuz. Sadece ben oy kullanmiyorum, siz de oy kullaniyorsunuz. Ahlaktan yana, temiz siyasetten yana, alin terinden yana, istihdamdan yana, üretimden yana, ihracattan yana, onlardan yana oy kullanin. Bakin, sunu da rahatlikla söyleyeyim. Eger bir ülkeyi yöneten kisinin mal varligi dolayisiyla egemen gücün lideri tarafindan tehdit ediliyor ve karsiliginda ses çikarmiyorsa, burada bir sorunumuz var demektir."

CHP Genel Baskani Kiliçdaroglu, ülkenin sorunlarinin demokratik yollarla çözülmesi gerektigini vurgulayarak Türkiye'nin büyük ve güzel bir ülke oldugunu, o yüzden kimsenin umutsuzluga kapilmamasi gerektigini söyledi.

CHP'nin bugüne kadar iktidar olmadigi yönünde elestiriler yapildigini belirten Kiliçdaroglu, "Dogrudur. Kabahat vatandasta degil, kabahat bizde kardesim. Sen vatandasa gittin, çayini kahvesini içtin, derdini dinledin, ayagina gittin de sana oy mu vermedi? Oturdun, Ankara'da tumturakli laflar ettin, 'Niye oyumuz artmiyor?'. Artmaz kardesim." diye konustu.

Simdi mahalle mahalle, köy köy, sokak sokak gezdiklerine isaret eden Kiliçdaroglu, sözlerini söyle sürdürdü:

"Esnafti, kapiciydi, apartman görevlisiydi, minibüs soförüydü, taksi soförüydü, kamyon soförüydü, sanayiciydi, tüccardi, esnafti, her bir sosyal kimligin sorunlarina egiliyorum. O sorunlari çözmek boynumun borcudur. Biz Millet Ittifaki olarak bu ülkeye demokrasiyi getirecegiz, bu ülkeye huzuru getirecegiz, bu ülkeye barisi getirecegiz, bu ülkeye ögretimi getirecegiz, bu ülkede siyasetçi nasil hesap verir, onun örnegini getirecegiz. Yeni bir süreci baslatacagiz. Yeni bir süreç, ahlakli bir süreç, adaletli bir süreç. Bu olmadigi takdirde devlette çürüme baslar. Liyakat önemlidir devlette. Isi ehline vereceksin. Isi ehline vermedigin takdirde olmaz, orada savurganlik olur. Devlet yönetiminde partizanlik olmaz."

CHP'nin yönettigi beldede bir çocugun yataga aç girmemesi için çaba gösterdiklerini, bu anlayisi tüm Türkiye için istediklerini dile getiren Kiliçdaroglu, "Bizim devlet anlayisimiz budur. Biz bunu Türkiye genelinde yapmak istiyoruz. Ittifakin varlik nedeni de budur. Demokrasi. Beraber, birlikte yeniden insa edecegiz. Huzur içinde yasayacagiz, insanlarin siyasi görüsleri farkli olabilir, siz saygi duymak zorundasiniz. Insanlar sizi elestirebilir, saygi duymak zorundasiniz. Akil akildan üstündür, belki birisinin söyledigi dogrudur, sizin akliniza gelmemistir. Vatandas elestirirken oradan ders çikarirsiniz. 'Demek bir yanlisim var' dersiniz. Her agzini açani yakalayip hapse atarsaniz, orada demokrasi olmaz. Düsünce özgürlügü olmaz. Bunlarin saglanmasi lazim. " diye konustu.

Kiliçdaroglu, Kocaeli Dilovasi ve İçel Limani'nda kilolarca kokain ele geçirildigini anlatarak "Birisinden 600, digerinde 400 kilo kokainin kimler tarafindan getirildigini ve yakalandiktan sonra savcilar tarafindan sorusturma dahi açilmadigini biliyor musunuz? O savcilarin sorusturma açmamasi ne demektir biliyor musunuz? Arkamda siyasi güç var. Sorusturma açarsam basim belaya girer. Bu yapilardan Türkiye'yi kurtaracagiz." dedi.

(Bitti)

Kaynak: AA