ADÜ Ögretim Üyeleri 'Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk' Arasinda Yer Aldi

Aydin Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Kimya Bölümü Ögretim Üyesi Prof. Dr. Erdener Karadag ve emekli Ögretim Üyesi Prof. Dr. Kubilay Güçlü, Turkishtime’in hazirladigi ’Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk’ arasinda yer aldi.

ADÜ Ögretim Üyeleri 'Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk' Arasinda Yer Aldi


Bilime yön verenler arastirma serisine bu yil ’Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk’ ile devam eden Turkishtime’in, kimya alaninda önde gelen bilim insanlarini bir araya getirdigi listede yer alan Prof. Dr. Erdener Karadag ve Prof. Dr. Kubilay Güçlü, kendileri ve ADÜ adina büyük bir gurur yasadiklarini ifade ettiler. Hacettepe Üniversitesi, Kimya Bölümü, Biyokimya Ana Bilim Dali Ögretim Üyesi ve TÜBA Asli Üyesi Prof. Dr. Adil Denizli liderliginde gerçeklestirilen arastirmada, Organik Kimya, Inorganik Kimya, Analitik Kimya, Fiziksel Kimya, Biyokimya olmak üzere kimyanin bes ana bilim dalindaki Türk bilim insanlari, arastirmalarinin aldigi atif sayisini gösteren ve evrensel kabul gören en yüksek H-Indeksi degerine (Google Scholar Veri tabani kullanilarak) göre listelendi.

Siralama H-Indeksi verilerine göre yapildi

Türkiye basta olmak üzere dünyanin farkli bölgelerinde yasayan Türk bilim insanlarini ayni çati altinda bulusturan kitapta, kimya alanindaki bilim insanlarinin basari öyküleri, arastirma alanlari, bilime ve insanliga katkilari ayrintili olarak anlatildi.

Akademik hayatini kimya ve kimya mühendisligine adamis bilim insanlari tek tek arastirilan ’Kimya Bilimine Yön Veren 100 Türk’ arastirmasi kitabinda H-Indeksi verilerine göre siralama yapildi. Ayrica akademik isimlerin SCI indeksindeki çalismalarina almis olduklari atif sayilari da göz önünde bulunduruldu.

Kitap, ücretsiz olarak Cumhusbaskanligi, bakanliklar, kimya sektörü STK temsilcileri, kimyevi maddeler ve mamulleri ihracat siralamasindaki ilk bin firma temsilcisi, üniversite rektörlükleri dahil olmak üzere 5 bin VIP adrese isme özel olarak ulastirilacak. ADÜ Rektörü Prof. Dr. Osman Selçuk Aldemir, "Üniversitemiz ve bilim dünyasina yaptiklari katkilarindan dolayi ögretim üyelerimizi tebrik eder basarilarinin devamini dileriz" dedi.

Kaynak: İHA