Türkiye Muharip Gaziler Derneginin Merhum Genel Baskani Sükrü Tandogan Anisina Bisiklet Turu Düzenlenecek

9 kisilik profesyonel bisikletçinin yarin Istanbul'dan baslayacaklari tur 16 Haziran’da Ordu’da sona erecek.

KKTC'nin kurulusunun 37'nci yil kutlama törenleri sirasinda geçirdigi kaza sonucu vefat eden eski Türkiye Muharip Gaziler Dernegi Baskani ve Kibris Gazisi emekli Piyade Kidemli Albay Sükrü Tandogan’in anisina bisiklet turu düzenlenecek.

Dernek Genel Sekreteri Beyazit Yumuk, yazili açiklamasinda, KKTC'nin 37'nci kurulus yil dönümü ile Maras bölgesinin açilis töreni sirasinda geçirdigi kazanin ardindan hayatini kaybeden Tandogan'i, silah arkadaslariyla sevenlerinin unutmadigini belirtti.

Tandogan'i ani sekilde kaybetmenin ardindan, salgin kosullari sebebiyle ona yarasir bir ugurlama gerçeklestiremediklerini ifade eden Yumuk, "Tandogan’a vefa borcu olarak, dernek üyesi ve ayni zamanda Tandogan’in askeri olan 65 yasindaki Ali Güngör, 8 kisilik ekibiyle Istanbul’dan Ordu’ya kadar pedal çevirecek." bilgisini paylasti.

Yumuk, yarin Istanbul Pendik’ten baslayacak turun 861 kilometre sürecegini ve 16 Haziran’da Ordu’da sona erecegini aktararak, 17 Haziran’da da Tandogan’in Persembe ilçesi Çandir Köyü’ndeki kabrinde anma töreni gerçeklestirilecegini bildirdi.

Tören sirasinda KKTC’den getirilen vatan topraginin Tandogan'in kabrine serpilecegini de belirten Yumuk, açiklamasinda, "Bu 7 günlük etkinligin bir parçasi olmaktan onur duyuyorum. Idealist ve kahraman kisiligini bu vesileyle dokundugumuz her kisiye aktarabilecegimize, merhum Tandogan'in yillarca gazilerin haklarini iyilestirmeye yönelik çabalarini bu sekilde hatirlatabilecegimize inaniyorum." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: AA