Rütbesini FETÖ Elebasi Gülen'in Taktigi General Hakkinda FETÖ'den Iddianame Hazirlandi

Ankara Cumhuriyet Bassavciliginca hazirlanan iddianamede eski tuggeneral Serdar Atasoy hakkinda 'silahli terör örgütüne üye olmak', 'resmi belgede sahtecilik' ve 'kamu kurum ve kuruluslarinin zararina dolandiricilik' suçlarindan 32,5 yila kadar hapis cezasi istendi.

Fetullahçi Terör Örgütü'ne (FETÖ) yönelik sorusturmada gözaltina alinip itirafçi olduktan sonra adli kontrolle serbest birakilan eski tuggeneral Serdar Atasoy hakkinda "silahli terör örgütüne üye olmak", "resmi belgede sahtecilik" ve "kamu kurum ve kuruluslarinin zararina dolandiricilik" suçlarindan 32,5 yila kadar hapis istemiyle iddianame hazirlandi.

Ankara Cumhuriyet Bassavciligi Terör Suçlari Sorusturma Bürosunca hazirlanan iddianamede, Atasoy'un 1988'de Izmir Atatürk Erkek Lisesinde yatili olarak okudugu süreçte FETÖ ile tanistigi, kendisinden sorumlu "Yavuz" kod isimli mahrem imamin yönlendirmesiyle Harp Okulu sinavlarina hazirlandigi kaydedildi.

Sinavda sorulabilecek sorularin bulundugu testlerin ve mülakatta sorulabilecek sorularin örgüt tarafindan Atasoy'a verildigi belirtilen iddianamede, süphelinin 1995-1996 yillarinda Tuzla Piyade Okulunda egitim aldigi süreçte Altunizade'de bulunan FEM dershanesinin en üst katinda örgüt elebasi Fetullah Gülen ile görüstügü, elini öptügü ve Gülen'in kendisine tegmen rütbesini taktigi anlatildi.

Kurmaylik sinavi tarihinden birkaç gün önce mahrem imamin süpheliyi, Istanbul Kavacik'ta bir eve çagirarak, kendisi ile birlikte 5 rütbeliye kurmaylik sinavi askeri kültür ve genel kültür sorularinin büyük bir kisminin verildigi belirtilen iddianamede, Atasoy'un sinav sorularini almasiyla kurmaylik sinavini kazandigi vurgulandi.

Atasoy'un 2006-2014 arasinda görev yaptigi Kars, Istanbul ve KKTC'de örgütün 4 farkli mahrem imamiyla ankesörlü telefonla irtibat sagladigi anlatilan iddianamede, görüsmelerin mahrem imamlarin kullandigi "patates hat" olarak bilinen operasyonel hatlarla gerçeklestirildigine yer verildi.

Iddianamede, süpheli Serdar Atasoy'un örgüt içerisindeki askeri yapilanma ve mahrem yapilanmaya ait 26 kisiyi teshis ettigi aktarildi.

- Kurmaylik sinavi sorularini sinav öncesinde aldigi belirtildi

Atasoy'un muvazzaf asker oldugu dönemde, etkin sekilde Türk Silahli Kuvvetleri içerisine yerlesmek amaciyla, kurmaylik sinavindan önce örgüt mensuplarindan sinav sorularini elde ettigi aktarilan iddianamede sunlar kaydedildi:

"Süphelinin cevap kagidini içerik itibariyle baskalarini aldatacak sekilde sahte olarak düzenlendigi, olusturdugu sahte belgeyi hile unsuru olarak kullanip kamu kurumu niteligindeki Genelkurmay Baskanligini aldatarak sinava giren diger adaylar zararina ve kendi yararina olacak sekilde sinavi kazandigina dair resmi belgeyi düzenlettirdigi tespit edilmistir. Sinavi kazanmasiyla Harp Akademisi tarafindan düzenlenen kurstan mezun olup akabinde kurmay oldugu, usulsüzce atandigi kamu görevi nedeniyle haksiz sekilde fazla maas alarak kamuyu zarara ugrattigi, bu sekilde süphelinin üzerine atili silahli terör örgütüne üye olma, resmi belgede sahtecilik ve ile zincirleme sekilde nitelikli dolandiricilik suçlarini isledigi belirlenmistir."

Iddianamede Atasoy'un bu suçlardan 32,5 yila kadar hapisle cezalandirilmasi talep edildi.
Kaynak: AA