Küçükçekmece'ye 2 Yilda 10 Yeni Park Kazandirildi 17 Park Yenilendi

Küçükçekmece Belediyesi, 2 yil içerisinde ilçeye 10 yeni park kazandirarak, 17 parki da yeniledi. Küçükçekmece’de toplamda 51 bin 654 m2 alan, yesil alan olarak revize edilirken, 16 bin 984 metrekare alan da park olarak kazandirildi.

Küçükçekmece'ye 2 Yilda 10 Yeni Park Kazandirildi 17 Park Yenilendi
Küçükçekmece Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlügü, daha yesil ve daha yasanabilir bir Küçükçekmece için ilçe genelindeki parklari yenileyerek, modern ve yepyeni parklari ilçe sakinleriyle bulusturuyor. Korona virüs salgini sürecinde de hizmetlerine hiz kesmeden devam eden Küçükçekmece Belediyesi, 2 yilda ilçeye 10 yeni park kazandirarak, 17 parki da yeniledi. Küçükçekmece’de toplamda 51 bin 654 m2 alan, yesil alan olarak revize edilirken, 16.984 m2 alan da park olarak kazandirildi.

Kemal Çebi: Küçükçekmece’nin çehresini betondan yesile çevirmek, Küçükçekmecelileri de daha düzenli, daha modern parklarda, bahçelerde bulusturmak istiyoruz.

Korona virüs ile mücadele döneminde yesil alanlarin öneminin çok daha fazla anlasildigina dikkat çeken Küçükçekmece Belediye Baskani Kemal Çebi, “Yesil alanlarin azalmasinin yasam kalitemizi dogrudan etkilediginin farkindayiz. Bu alanlara daha fazla Küçükçekmecelinin erisim hakkinin oldugunu da biliyoruz. Miniklerimizin güvenle kosup oynayacagi, büyüklerimizin biraz soluklanip dinlenecegi ve tüm komsularimizin spor yapabilecegi alanlar olusturmak bilinciyle ilçemizde yesil alan ve park sayisini artirmayi sürdürüyoruz. Vatandaslarimizdan bu konuda aldigimiz geri dönüsler çok olumlu. Ilçemize yeni parklar kazandirmaya ve mevcut parklarimizi yenilemeye devam edecegiz” diye konustu.



2 yilda 10 yeni park kazandirildi

2019 yilindan günümüze ilçedeki atil arazileri imara açmadan yesil alana dönüstüren Küçükçekmece Belediyesi, 10 yeni parki çocuk oyun alanlari, basketbol sahasi ve oturma alanlariyla sifirdan insa ederek, modern görünüme kavusturdu. Çalismalar kapsaminda ihtiyaç duyulan mevcut parklarda, oyun gruplari, kent mobilyalari, yesil alan ve spor alanlari yenilendi. Fatih, Halkali, Inönü ve Istasyon Gündüz Çocuk Bakimevleri’nin bahçelerine ise Küçükçekmece Belediyesi tarafindan toplamda 3 bin 87 m2 alana, çocuklar için oyun alanlari ile çevresinde dinlenebilecekleri ve zaman geçirebilecekleri kent donatilari ve yesil alanlar kazandirildi.

Küçükçekmece’ye kazandirilan yeni parklar

Atakent Mahallesi 1. Etap 9. Çikmaz Sokak Parki, Atakent Mahallesi 415-1 Parsel Parki ve Açik Spor Alani, Atakent Mahallesi Kuslar Tepesi Caddesi Açik Spor Alani, Cumhuriyet Mahallesi Hanimeli Sokak Parki ve Açik Spor Alani, Fevziçakmak Mahallesi Kaya Sokak Park Alani, Halkali Merkez Mh. 5001 Parsel Yani Park ve Açik Spor Alani, Halkali Merkez Mh. 5186 Parsel Parki ve Açik Spor Alani, Halkali Merkez Mh. Orhan Saral I.Ö Okulu Karsisi Parki, Tevfikbey Mh. Dr. Ali Demir Caddesi Park Alani, Soyak Yönetimi Önü Park Alani.
Kaynak: İHA