Film Ve Dizi Sektörü, Kovid-19 Asisinda Öncelikli Gruplar Arasina Alinma Kararindan Memnun

TESIYAP Genel Sekreteri Burhan Gün: 'Daha önce asi olanlar, korona geçirmis ve belli bir yasin altinda olanlari eledigimizde 10 bin kisilik bir liste bildirdik'.

ISA TOPRAK - Film ve dizi prodüksiyon ekipleriyle müzisyenlere bugünden itibaren Kovid-19 asisi yapilmaya baslanmasi sektörde memnuniyetle karsilandi.

Televizyon ve Sinema Filmi Yapimcilari Meslek Birligi (TESIYAP) Genel Sekreteri Burhan Gün, AA muhabirine yaptigi açiklamada, salgin döneminde setlerde yaptiklari yogun mesaiyle insanlarin izleyebilecegi içerikler üretmeye çalistiklarini söyledi.

Sahada kalabalik ekiplerle çalistiklari için riskli grupta yer aldiklarini ifade eden Gün, bu nedenle Saglik Bakanligi ile meslek gruplari asilanmaya baslandigi zaman sektörlerinin öncelik grubuna alinmasi için görüsmeler gerçeklestirdiklerini anlatti.

Bakanligin olumlu dönüs yapmasiyla tüm paydaslariyla iletisime geçerek dizi ve film sektöründe sahada aktif çalisanlar üzerinden olusturduklari listeyi Bakanliga ilettiklerini belirten Gün, "Sektörümüzde yaklasik 40 bin çalisan potansiyelimiz var. Sahada aktif çalisanlar üzerinden bir liste olusturduk. Daha önce asi olanlar, korona geçirmis ve belli bir yasin altinda olanlari eledigimizde 10 bin kisilik bir liste bildirdik." dedi.

- "Genel olarak sektörde asi olma arzusu var"

Sektör çalisanlarinin asi sirasinin gelmesinden duydugu memnuniyeti dile getiren Gün, "Sahada oldugumuz için herkes tedirgindi, sürekli test yapiliyordu. Asi basladigi için insanlar biraz daha rahat gidecekler setlerine. Genel olarak asi olma arzusu var bizim sektörde." ifadelerini kullandi.

Asilanmanin tesvik edilmesi noktasinda da özellikle oyunculara ricada bulunduklarini aktaran Gün, "Onlar da bu konuda paylasimda bulunsunlar. Oyuncularimiza, insanlari sirasi geldiginde asi olmaya tesvik için kampanya yapilmasi noktasinda destek olacagiz." diye konustu.

Saglik Bakanligina ve Bakan Fahrettin Koca'ya tesekkür eden Gün, asinin bagisikligi artiracagi için daha güvenli bir çekim ortami saglayacagina inandiklarini, bunun olumlu psikolojik etkisiyle üretim konusunda daha güçlü sahaya ineceklerini bildirdi.
Kaynak: AA