Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Bayraktar, Nijerya Sanayi Bakani Adebayo Ile Görüstü

Türkiye'nin Abuja Büyükelçisi Hidayet Bayraktar, Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatirim Bakani Otunba Richard Adeniyi Adebayo tarafindan kabul edildi.

Büyükelçi Bayraktar ile Bakan Adebayo, baskent Abuja'daki Sanayi, Ticaret ve Yatirim Bakanligi binasinda bir araya geldi.

Nijerya Sanayi, Ticaret ve Yatirim Bakanligi yetkililerinin ve Büyükelçilik mensuplarinin da hazir bulundugu görüsmede Bayraktar, 5'inci Hükümetlerarasi Karma Ekonomik Komisyonu (KEK) toplantisini en kisa sürede Türkiye'de düzenlenmesi için yürütülen çalismalar hakkinda bilgi verdi.

Türkiye ve Nijerya arasinda ticaret ve yatirimlarin potansiyelinin yüksek oldugunu altini çizen Bayraktar, halihazirda bu potansiyelin gerisinde kalindigini, bu potansiyeli yakalamayi hedeflediklerini belirtti.

Bayraktar, KEK toplantisi vesilesiyle iki ülke arasindaki halihazirda müzakereleri süren anlasmalarin da neticelendirilmesini hedeflediklerini kaydetti.

Bakani Adebayo ise Nijerya ve Türkiye'nin Dünya Ticaret Örgütü ve D8 üyesi oldugunu animsatarak, iki ülke arasinda iliskilerin iyi düzeyde seyrettigini söyledi.

Adebayo, KEK toplantisinin gerçeklesmesini istediklerini, anlasmalarin sonuçlandirilmasi için ellerinden geleni yapacaklarini belirtti.

Kaynak: AA