'Thodex'in Banka Hesabinda Bulunan 16 Milyon Lira Paraya Ve 3 Aracina Haciz Konuldu

Thodex magduru bir vatandas, avukati araciligiyla sirketin banka hesabinda bulunan yaklasik 16 milyon degerindeki paraya ve sirkete ait 3 araca haciz koydurdu. Magdur avukati Berke Kasikaralar, “Koineks Teknoloji Anonim Sirketi’ne ait hesaplarda toplam 16 milyon lira tutarinda bir mevduat mevcut. Bu mevduata haciz islemi uyguladik. Ancak bizden önce gelen 120 kisi olmasi nedeniyle dosyamizi tahsil edemiyoruz. Bu nedenle de müvekkilimiz magdur bulunmaktadir” diye konustu.

'Thodex'in Banka Hesabinda Bulunan 16 Milyon Lira Paraya Ve 3 Aracina Haciz Konuldu
Kripto para borsasi Thodex magduru A.S.H. isimli bir vatandas, avukati Berke Kasikaralar araciligiyla Anadolu 18. Icra Dairesi’ne basvurarak icra takibi talebinde bulundu. Talebe iliskin tensip zapti hazirlayan Anadolu 18. Icra Dairesi, sirkete ait 3 araca haciz konulmasi talebini kabul etti. Daire, ‘Thodex’ sirketinin farkli bankada bulunan hesaplarina haciz konulmasi için haciz müzekkeresi gönderilmesi talebinin de kabulüne karar verdi.

BANKA HESABINDA YAKLASIK 16 MILYON LIRA BULUNDU

Bankalardan birinden gelen cevap yazisinda, sirkete ait hesaplarda toplamda 15 milyon 945 bin 351 TL ile 16 Euro bulundugu kaydedildi. Söz konusu meblaglar üzerinde daha önceden Kemalpasa Cumhuriyet Bassavciligi, Ankara Cumhuriyet Bassavciligi, Anadolu Cumhuriyet Bassavciligi’nca tedbir ve haciz karari verildigi, söz konusu kararlardan ve hacizlerden sonra gelmek üzere bu meblaglar üzerine haciz serhi islendigi belirtildi.

“ÖNÜMÜZDE 120 KISININ OLMASI NEDENIYLE DOSYAMIZI TAHSIL EDEMIYORUZ”

Konuya iliskin açiklama yapan avukat Berke Kasikaralar, “Müvekkilimizin talebi üzerine Koineks Anonim Sirketi’ne karsi olarak Anadolu Icra Müdürlügü’nde bir icra takibi baslattik. Sirket 7 günlük itiraz süresi içerisinde herhangi bir itirazda bulunmadi. Bu nedenle dosya kesinlesti. Akabinde haciz islemlerine basladik. Basladigimiz haciz islemlerinde sirasiyla plakalarina haciz koyduk, tasinmazi bulunmadigindan tasinmaza haciz koyamadik. Ve haciz ihbarnamesini ilgili bankalara gönderdik. Ilgili bankalardan gelen cevaba göre, Koineks Teknoloji Anonim Sirketi’ne ait hesaplarda toplam 16 milyon lira tutarinda bir mevduat mevcut. Bu mevduata haciz islemi uygulamis bulunmaktayiz. Ancak bizden önce gelen 120 kisinin varligi olmasi dolayisiyla dosyamizi tahsil edemiyoruz. Bu nedenle de müvekkilimiz magdur bulunmaktadir” dedi.

Müvekkilinin ailesiyle birlikte yaklasik 50 bin lira zararinin oldugunu belirten avukat Kasikaralar, “Bundan sonraki süreç Koineks Teknoloji Anonim Sirketi’nin ilgili tedbirleri ve savcilik makaminin mahkeme tedbirleri kalktiktan sonra saniyorum ki iflas masasina devredilecektir. Devredildikten sonra alacaklilar, öncelikli alacaklilar olmak üzere diger alacaklilar olmak üzere tahsili gerçeklestirecektir” diye konustu.



“ALACAKLI OLARAK SIRAYA GIRMELERI ZORUNLU”

Alacagi olan magdurlarin iki farkli yol izleyebilecegini aktaran avukat, “Cezai yaptirim talebinde bulunabilirler. Hukuksal olarak tazmin etmek istedikleri miktarlari alacak davasi açarak veya da icra takibine basvurarak alacaklarini tahsil edebilirler. Fakat sirketin su an hesaplari ve kendi mal varligi envanteri blokeli oldugu için herkesin alacakli olarak bir siralamaya girmesi zorunlu olup iflasa devredildikten sonra alacaklarini tahsil etme sanslari dogacaktir” ifadelerini kullandi.

(Gamze Erdemir/IHA)
Kaynak: İHA