Tekirdağ Valisi Yıldırım, Milletvekili Yel Ve TSO Başkanı Günay'ın Bayram Mesajı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel ve Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay, Ramazan Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı.

Vali Yıldırım mesajında, kardeşlik bağlarını güçlendirerek, manevi huzur içerisinde günahlardan, kusurlardan arınarak eda etmeye çalışılan rahmet ve bereket ayı ramazanı uğurlamanın hüznü ve bu mübarek ayın sonunda bayrama kavuşmanın huzur, mutluluk ve sevincinin hep birlikte yaşandığını belirtti.

Milletin hayatında bayramların çok müstesna bir yeri olduğunu aktaran Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bayramlar, insanların arasındaki karşılıklı sevgi ve saygının perçinlendiği, insanların birbirleriyle olan dargınlıklarını unuttukları, barıştıkları, milli ve dini şuurun, duyguların şekillendiği, güçlendiği özel günlerdir. Bu müstesna günleri, koronavirüs gölgesinde geçireceğiz. Ramazan Bayramı'nda fedakarlık göstererek bayram ziyaretlerini gerçekleştirememenin, sevdiklerimizle arzu ettiğimiz yakınlıkta bayramlaşamamanın burukluğu içerisinde olacağız. Ancak inşallah bu zor günleri, koronavirüs tedbirlerine uyarak gösterdiğiniz gayret ve sabırla, dayanışma içinde hep birlikte geride bırakacağız ve bayramlarımızı eski günlerdeki gibi hep birlikte kutlayacağız. Biraz sabır, biraz fedakarlık."

- AK Parti Tekirdağ Milletvekili Yel'in mesajı

AK Parti Tekirdağ Milletvekili Mustafa Yel, Ramazan Bayramı dolayısıyla bir kutlama mesajı yayımladı.

Ruhlara güzellik, gönüllere zenginlik veren, toplumsal hayata huzur iklimi getiren mübarek ramazan ayını geride bırakıp, sevginin, hoşgörünün ve kucaklaşmanın simgesi olan bu mutlu bayram gününe kavuşmuş olmanın mutluluk ve sevincinin yaşandığını belirten Yel, şu ifadeleri kullandı:

"Bu müstesna günlerin değerini bilmeli ve hak ettiği şekilde geçirmeye özen göstermeliyiz. Bu mübarek günde tüm hemşehrilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyor, huzur ve mutluluklar diliyorum. Bilindiği üzere Kovid-19 salgını dolayısıyla bu yıl tüm ülke genelinde bayram boyunca sokağa çıkma kısıtlaması getirildi. Her bayram olduğu gibi bu bayram da ailemizle, çocuklarımızla, akrabalarımızla ve sevdiklerimizle bir araya gelerek mutluluğumuzu paylaşmayı isterdik ancak, alınan önlemlerden dolayı bu bayramı sevdiklerimizden biraz uzakta ve buruk bir şekilde kutlayacağız. Eskiden olduğu gibi ziyaretler yapamayacağız. Bu durum hüznümüzü artırıyor olsa da, sağlık ve selametimiz için bunun gerekli olduğunu özellikle vurgulamak istiyorum."

-Tekirdağ TSO Başkanı Günay'ın mesajı

Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Cengiz Günay da mesajında bayramların, milli ve dini duyguların, inançların, örf ve adetlerin uygulanıp sergilendiği, toplumda millet olma şuurunun şekillendiği, kuvvetlendiği günler olduğunu belirtti.

Günay, rahmet ve şefkatle dolu günlerin en değerlilerinden olan bir ramazan ayını daha geride bırakıldığını aktararak şunları kaydetti:

"İnsanların barıştığı, kardeşçe kucaklaştığı ve etrafındaki herkese el uzattığı bayramlar, bir ve beraber olmanın adıdır. Hepimiz için büyük anlamlar taşıyan, birlik ve beraberliğimizi kuvvetlendiren, dostluk ve barış ortamı oluşturan bu Ramazan Bayramı'nı da dayanışma ruhumuzu, kardeşlik bağlarımızı pekiştirecek bir fırsat olarak görmeliyiz. İdrak edeceğimiz Ramazan Bayramı'nın hem Türk milleti, hem İslam alemi, hem de insanlık için barış, huzur, refaha vesile olmasını; ülkemiz ve dünya için sağlıklı günlerimizi geri getirmesini diliyorum."

Kaynak: AA