Kizilay 2021 Kurban Vekalet Fiyatlarini Belirledi

Kizilay, geleneksellesen vekâletle kurban kesim kampanyasi ile yurt içi ve yurt disi kurban fiyatlarini belirledi. Vekâleti alinacak kurban hisseleriyle milyonlarin sofralarini bereketlendirmeyi hedefleyen Kizilay, Kurban bayraminin dayanisma ve yardimlasma ruhunu dünyanin farkli cografyalarinda yasatacak.

Kizilay 2021 Kurban Vekalet Fiyatlarini Belirledi
“Kurban Bereketini Yil Boyu Yasatiyorsan Hilal Olsun Türkiye” sloganiyla kampanya baslatan Kizilay, Türkiye dâhil 21 ülkede toplam 150 bini askin hisselik kurban kesmeyi hedefliyor. Kizilay, 2021 yili için vekalet bedelini ise yurt içi ve yurt disi bin 50 TL olarak belirledi. Yurt disindan vekalet vermek isteyenler ise 125 Dolar veya 105 Euro bedel karsiliginda bir hisselik vekaletini Kizilay’a verebilecek.

MILYONLAR KURBAN BEREKETINDEN FAYDALANACAK

Önceki yillarda da kurban yardimlarinin planlamasini zor durumda olan vatandaslari gözeterek yapan Kizilay, yurt içinin yani sira yurt disinda da 20 ülkede hayirseverlerin kurban vekâletleriyle sofralari bereketlendirecek. Kizilay’a verilecek kurban vekaletleriyle milyonlara ulasilacak.

VEKÂLETLE KURBAN KESIMINDE KIZILAY MODELI ÖRNEK OLUYOR

Kizilay’in “Kurban’da Kizilay Modeli” sayesinde vekalet veren vatandaslar için veterinerler tarafindan seçilen kurbanliklar, din görevlileri, veterinerler ve noterlerin bulundugu ortamda dini kurallara uygun bir sekilde son derece hijyenik ortamlarda kesilecek. Kesilen kurbanlar yurt içinde Et ve Süt Kurumu kombinalarinda kavurma veya kiyma konservesi haline getirilecek ve yil boyunca ihtiyaç sahiplerine dagitilacak. Yurt disinda ise kurbanlar anlik olarak pay edilerek dagitilacak. Tüm bu süreçler kameralar tarafindan kaydedilecek ve vekalet sahiplerine bilgi verilecek.

KURBAN VEKALETI KIZILAY’A NASIL VERILIR

Kurban vekâletlerini Kizilay’a emanet ederek gerçek ihtiyaç sahibine ulasmanin huzurunu yasamak isteyen hayirseverler vekâletlerini, bankalarda bulunan Türk Kizilay bagis hesaplarindan, internet bankaciligindan, tüm PTT Islem Merkezlerinin 2868 no’lu Türk Kizilay Posta Çeki hesabindan, www.kizilay.org.tr’den, 168 Türk Kizilay ücretsiz danisma ve bagis hattindan, mobil uygulamadan ve ülke genelindeki tüm Kizilay subelerinden verebilecekler.

-IHA-
Kaynak: İHA