Büyükkiliç, Beydegirmeni Besi Bölgesi Tesislerini Inceledi

Kayseri Büyüksehir Belediye Baskani Memduh Büyükkiliç, 5,5 milyon metrekarelik alanda kurulan Beydegirmeni Besi Bölgesi'ndeki tesislerde incelemede bulundu.



Belediyeden yapilan yazili açiklamaya göre, bölgede incelemelerde bulunan Büyükkiliç'a, Kayseri Ticaret Borsasi (KTB) Baskani Recep Baglamis, Genel Sekreter Yardimcisi Hamdi Elcuman, Imar ve Sehircilik Daire Baskani Ali Süslü, Kentsel Dönüsüm Daire Baskani Hakki Alp eslik etti.

Yetkililerden bilgi aldiktan sonra açiklama yapan Büyükkiliç, Beydegirmeni Besi Bölgesi Projesi kapsaminda su anda üç tesisin hayata geçtigini, bes yatirimcinin da bu sene tesvik aldigini belirtti.

2022'de tesis sayisinin 100'e ulasacagina inandiklarini aktaran Büyükkiliç, "Modern, günün kosullarina uygun, teknolojiyi göz ardi etmeden burada her türlü girdisini çiktisini rahatlikla degerlendirilebilecek önemli bir tesisteyiz. Girisimcimize hayirli olsun diyoruz, onlar yola daha önce çiktilar, epeyce yol alip, bir bakima örnek teskil ettiler, üreticilerimizi de cesaretlendirdiler." ifadelerini kullandi.

Projenin Kayseri için önemine dikkati çeken Büyükkiliç, "Pastirma sucuk konusunda adeta ülkenin önemli bir merkezi, amiral gemisi olan böyle bir sehirde elbette bu tesislerin bir an evvel hayata geçmesi ve kendi imkanlariyla, kendi kaynaklariyla buna zemin hazirlamasi dogru olaniydi. Bu konuda canla, basla her türlü fedakârligi yaparak kosusturmaya devam ediyoruz. Gerçekten önemli ve güzel bir çalisma." degerlendirmesinde bulundu.

Borsa Baskani Baglamis da Beydegirmeni Besi Bölgesi'nde yaklasik 100 bin hayvan besisi yapilacagini, hayvan diskisinin da biyogaz tesisinde degerlendirilecegini aktararak, Baskan Büyükkiliç'a destekleri için tesekkür etti.

Kaynak: AA