Açlik Grevindeki Tunus'un Kalbi Partisi Lideri Karvi, Saglik Durumunun Kötülesmesi Üzerine Hastaneye Götürüldü

Tunus'un Kalbi Partisi Lideri Nebil el-Karvi, tutukluk halini protesto için günlerdir devam ettigi açlik grevi sonrasinda saglik durumunun kötüye gitmesi üzerine hastaneye kaldirildi.

Karvi'nin resmi Facebook sayfasinda yapilan paylasimda, Karvi'nin açlik grevi ve oturma eylemi yaptigi Yolsuzlukla Mücadele Yargi Kurulu'nun mali yargi binasi önüne gelen bir ambulansla en yakin hastanelerden birine nakledildigi görüntülerine yer verildi.

Tunus resmi makamlarindan, Karvi'nin partisinden ya da Karvi'nin avukati Nezih es-Suveyi tarafindan hastaneye kaldirilan Karvi'nin saglik durumu hakkinda henüz bir açiklama yapilmadi.

Avukat Suveyi dün, partinin yayimladigi yazili açiklamada, müvekkilinin eylemine iliskin bilgi vermisti.

Suveyi, müvekkili Karvi'nin yeniden tutuklanmasini protesto etmek için Yolsuzlukla Mücadele Yargi Kurulu'nun mali yargi binasinda oturma eylemi yapmaya karar verdigini kaydetmisti.

Karvi'nin 5 Mayis tarihli tutuklulugunun yenilenmesine iliskin karari imzalamayi reddettigine dikkati çeken Suveyi, müvekkilinin geçen haftanin basindan bu yana açlik grevinde oldugunu hatirlatmisti.

Suveyi, Karvi'nin 180 günlük ihtiyati gözalti süresinin sona ermesinden bu yana gözaltinda oldugunu belirterek, 5 Mayis'tan beri serbest birakilmasi gerektigini aktarmisti.

Ülkede geleneksel siyasetin disindan gelen nüfuzlu medya patronu olan ve 2019 yilinda kurdugu partisiyle Tunus'ta siyasete hizli bir giris yapan Nebil el-Karvi, 24 Aralik 2020'de "kara para aklama" suçlamasi ile hapse mahkum edilmisti.

Karvi hakkinda 24 Subat'ta yaklasik 3,7 milyon dolar kefaletle geçici olarak serbest birakilma karari çikmisti.

Yerel medyada ise Karvi'nin avukati Nezih es-Suveyi'nin, kefalet miktarinin temin edilmesinde zorlanildigini söyledigi yönünde haberler çikmisti.

Temyiz Mahkemesi, 10 Mart'ta Karvi'nin serbest birakilmasi yönünde çikan karari bozmus ve hapiste kalmasina hükmetmisti.

Kaynak: AA