Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Erbakan, Partisinin Pamukova Ilçe Kongresi'nde Konustu Açiklamasi

'Sorumlulugumuz çok büyük. Insallah canla basla, gece gündüz çalisarak bu büyük sorumlulugun altindan kalkacagiz, yüz akiyla bu görevi yerine getirecegiz ve Erbakan Hocamizin gösterdigi hedeflere insallah hep birlikte ulasacagiz'

Yeniden Refah Partisi Genel Baskani Fatih Erbakan, "Sorumlulugumuz çok büyük. Insallah canla basla, gece gündüz çalisarak bu büyük sorumlulugun altindan kalkacagiz, yüz akiyla bu görevi yerine getirecegiz ve Erbakan Hocamizin gösterdigi hedeflere insallah hep birlikte ulasacagiz." dedi.

Partisinin Pamukova 1. Olagan Kongresine takilmak üzere Sakarya'ya gelen Erbakan, Il Baskanliginda düzenledigi basin toplantisinda, hükümetin ekonomi politikalarini elestirdi.

Bir gazetecinin "Cumhurbaskanligi Hükümet Sistemi ve parlamenter sisteme iliskin görüslerini" sormasi üzerine Erbakan, sistem konusunun kirmizi çizgileri olmadigini, paylasimda, yönetimde adalet, önce millet, üretim, ihracat, istihdam ekonomisi yönünde bir zihniyet, anlayis is basinda olursa baskanlik sistemiyle de çok güzel isler yapilabilecegini söyledi.

Erbakan, seçimlerde ittifak içerisinde yer alip almayacaklari yönündeki soruyu ise "Tabii bizim en çok istedigimiz, en çok avantajli olan tek basimiza seçimlere girmek. Bu nedenle çok ciddi bir çalismayi partimiz kuruldugu günden bu yana sürdürüyoruz. Asil öncelikli hedefimiz, tek basimiza kendi gücümüzle girmek çünkü hangi ittifak olursa olsun, bu ittifaklarin avantajlari kadar dezavantajlari da oluyor." seklinde yanitladi.

- "Sorumlulugumuz çok büyük"

Toplantinin ardindan Pamukova ilçesine geçen Erbakan, esnaf ziyaretinin ardindan Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen kongreye katildi.

Burada partililer tarafindan mesalelerle ve "Mücahit Erbakan" sloganlariyla karsilanan Erbakan, kongrenin hayirli olmasi temennisinde bulundu.

En önemli hedeflerini Necmettin Erbakan'in manevi mirasina layik olabilmek seklinde açiklayan Erbakan, "Bu muazzam manevi mirasi alip ikinci 40 yilda daha da ileriye götürmek, birinci 40 yilda Erbakan hocamizin öncülügünde yapilan efsanevi hizmetleri daha da fevkinde yeniden milletimizle ve Islam alemiyle bulusturmak bizim en önemli görevimizdir. Insallah Cenab-i Allah bunu bize nasip etsin." dedi.

Erbakan, sorumluluklarinin çok büyük oldugunu dile getirerek, "Insallah canla basla, gece gündüz çalisarak bu büyük sorumlulugun altindan kalkacagiz, yüz akiyla bu görevi yerine getirecegiz ve Erbakan Hocamizin gösterdigi hedeflere insallah hep birlikte ulasacagiz." diye konustu.

Erbakan, milletin derdine derman olmak için siyaset yapan kadrolarin ikinci 40 yilda yeniden yola revan olduklarini kaydetti.

Konusmalarin ardindan tek listeyle gidilen seçimde Murat Yildirim, Yeniden Refah Partisi Pamukova Ilçe Baskanligina seçildi.
Kaynak: AA