Tusba Belediyesi Ile Trabzon Büyüksehir Belediyesi 'Kardes Belediye' Oldu

Van'in Tusba Belediyesi ile Trabzon Büyüksehir Belediyesi arasinda is birligi protokolü imzalandi.

Belediyeden yapilan açiklamaya göre, iki belediye arasindaki dayanismanin artirilmasi amaciyla Van'a gelen Trabzon Büyüksehir Belediyesi Fen Isleri Dairesi Baskani Murat Öztürk, Yapi ve Kontrol Sube Müdürü Akin Zafer Dileberoglu, Etüd ve Projeler Sube Müdürü Ömer Çiçek ve diger yetkililer, Tusba Belediye Baskani Salih Akman ve ilgili teknik personelle bir araya gelerek gerçeklestirilecek projelerle ilgili istisarede bulundu.

Tusba Belediye Baskani Salih Akman, Trabzon ile kardeslik temelinin, Çaykara ve Uzungöl ilçelerinde 1965 yilinda meydana gelen heyelan nedeniyle magdur olan 460 kisinin, Van'in Özalp ilçesinin Dönerdere ve Emek mahallelerine yerlestirilmesiyle atildigini söyledi.

Yarim asirdan fazla bir süredir Trabzonlularla iç içe yasadiklarini belirten Akman, "Yillardir bu topraklarda kardesçe yasayan bizler hisim ve akraba olmusuz. Hayata geçirdigimiz 'Kardes Belediye Projesi'nin temelini yarim asir önce atmisiz. Trabzon Büyüksehir Belediye Baskani Murat Zorluoglu, Van Valisi ve Büyüksehir Belediye Baskanvekilligi döneminde Van'a çok güzel hizmetler yapti. Ilçemizde güzel projeler hayata geçirecegiz." dedi.

Kaynak: AA