Tekli Açiklamasi 'Girisimci Kadinlarimizin Daha Fazla Desteklenmesi Gerekiyor'

İçel Girisimci Is Kadinlari Dernegi (GISKAD) yönetimi, MTOSB’yi ziyaret ederek yapilan çalismalar hakkinda bilgi aldi. MTOSB Baskani Sabri Tekli, İçel’de birçok basarili is kadininin büyük islere imza attiklarini belirterek, “Genç girisimci kadinlarimizin daha fazla desteklenmesi gerekiyor” dedi.

Tekli Açiklamasi 'Girisimci Kadinlarimizin Daha Fazla Desteklenmesi Gerekiyor'
İçel’de is kadinlarinin üyesi oldugu GISKAD Yönetim Kurulu Baskani Mürvet Beydagi ve Yönetim Kurulu Üyeleri, İçel Tarsus Organize Sanayi Bölgesini (MTOSB) ziyaret ederek, Baskan Sabri Tekli ile bir araya geldiler. Ziyarete, GISKAD Baskani Mürvet Beydagi, MTOSB Baskani Sabri Tekli, MTOSB Yönetim Kurulu Üyesi Kürsat Haddat, MTOSB Bölge Müdürü Halil Yilmaz ve GISKAD Yönetim Kurulu Üyeleri katildi.

Ziyaretin ilk duragi Model Fabrika ve Inovasyon Merkezi oldu. Burada yapilan çalismalar hakkinda Sabri Tekli’den bilgi alan heyet, daha sonra Özel Sisecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesini ziyaret ederek Okul Müdürü Esma Kök’ten ögrencilerin aldigi egitim ve okulun isleyisiyle ilgili bilgiler aldilar.

GISKAD olarak amaçlarinin kadinlarin ekonomiye daha fazla katki saglamasi oldugunu belirten Baskan Beydagi, “2006 yilinda kurulduk. Amacimiz is kadinlarina mentorluk yapmak. Hedefimiz, kadinlarimizin ekonomiye daha fazla katki saglamasi ve toplum içerisinde, is alanlarinda daha aktif kadin profili olusturmak. Bu konuda verdiginiz desteklerden dolayi GISKAD ailesi adina tesekkürlerimi sunuyorum” dedi

Kadin girisimcilerin daha fazla desteklenmesi gerektigini söyleyen MTOSB Baskani Tekli ise “İçel’de birçok basarili is kadini büyük islere imza atiyor. Genç girisimci kadinlarimizin da daha fazla desteklenmesi gerekiyor. Kadinlarin azimli ve kararli durusu hepimizi mutlu ediyor. Umut ediyoruz ki, kadin sanayicilerimizin ve girisimcilerimizin sayisi gün geçtikçe artar. Biz onlarin her zaman destekçisi olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA