Muhalif Kürt Grup ENKS Ile SNHR, YPG/PKK'nin Hasekeli Genci Iskenceyle Öldürmesini Kinadi

Suriye Kürt Ulusal Konseyi (ENKS) ile Suriye Insan Haklari (SNHR), terör örgütü YPG/PKK'nin Suriye'de isgal ettigi Haseke ilinde alikoydugu tiroid hastasi Emin Isa'yi iskenceyle öldürmesini sert bir dille kinadi.

Muhalif grup ENKS'den yapilan yazili açiklamada, geçen ay terör örgütü YPG/PKK'li teröristlerce alikonulan Hasekeli Emin'in iskenceyle öldürülmesinden PYD/YPG/PKK'li teröristler sorumlu tutuldu.

Açiklamada, Emin'in terör örgütünce çesitli iskencelere maruz kaldigi animsatilarak, "Suriye Kürt Ulusal Konseyi olarak tüm insani degerlere ve insan haklari ilkelerine aykiri olan bu menfur suçu en sert sekilde kiniyoruz." ifadesi kullanildi.

YPG/PKK'li teröristlerce islenen suçun, bagimsiz ve uluslararasi bir komite tarafindan sorusturulmasi ve sorumlularin ortaya çikarilmasi gerektigi vurgulanan açiklamada, "Emin'in öldürülmesi insanlarin vicdanlarini sarsarken, PYD'nin güvenlik birimlerinde evlatlari tutuklu bulunan aileler ise endiseye kapanmistir." ifadesine yer verildi.

- Gencin aile fertleri, SNHR'ye bilgi verdi

Suriye Insan Haklari Agi (SNHR), Hasekeli gencin öldürülmesine iliskin yaptigi yazili açiklamada, Isa'nin iskence görerek öldügünü belirtti.

Gencin öldürülmesinin kinandigi açiklamada, Isa'nin 22 Mayis'ta evinde bulundugu sirada YPG/PKK'li teröristlerce alikonuldugu bilgisi paylasildi.

Tiroid hastasi Isa'nin sosyal medya hesabindan YPG/PKK'yi elestirdigi vurgulanan açilamada, ailenin 28 Haziran'da Haseke'deki Ulusal Hastaneden Isa'nin cansiz bedenini teslim aldigi aktarildi.

Açiklamada, SNHR'ye bilgi veren gencin aile fertlerinin, Isa'nin iskencelere maruz kaldigini gösteren izler tasidigini söyledigi kaydedildi.

Tutuldugu zindaninda iskence sirasinda hayatini kaybeden Emin Isa'nin vücudundaki darp ve iskence izlerini gösteren fotograf karelerinin yayilmasi üzerine terör örgütüne sosyal medyadan tepkiler yagmisti.

Kaynak: AA