Kadirli Uygulamali Bilimler Yüksekokulu Fakülteye Dönüstü

Osmaniye Korkut Ata Üniversitesine bagli faaliyet gösteren Kadirli Uygulamali Bilimler Yüksekokulu Resmi Gazetede yayinlanan karar ile fakülteye dönüstürüldü.

Kadirli Uygulamali Bilimler Yüksekokulu Fakülteye Dönüstü
Bazi yüksekögretim kurumlarina bagli fakülte, enstitü ve yüksekokul kurulmasi ve kapatilmasi ile adlarinin degistirilmesine iliskin Cumhurbaskani kararlari Resmi Gazete’de yayimlandi. Yayimlanan kararla Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ne bagli faaliyet gösteren Kadirli Uygulanmali Bilimler Yüksekokulu kapatilarak yerine Kadirli Uygulamali Bilimler Fakültesi kuruldu. Fakülte içerisinde Organik Tarim Isletmeciligi, Gida Teknolojisi, Gastronomi ve Mutfak Sanatlari Bölümleri yer aldi.

Kadirli Uygulamali Bilimler Yüksekokulu’nun fakülteye dönüstürülmesine iliskin açiklamada bulunan Rektörümüz Prof. Dr. Turgay Uzun, “Osmaniye Korkut Ata Üniversitesini akademik birimlerini gelistirerek çok daha iyi noktalara tasimak için çalismalarimizi sürdürüyoruz. Taleplerimiz ve çalismalarimiz neticesinde Kadirli Uygulamali Bilimler Yüksekokulu’nun fakülteye dönüsmesi karari bizleri çok mutlu etmistir. Bu güzel gelisme ile birlikte üniversitemizde faaliyet gösteren fakülte sayimiz 8‘e yükselmistir. Yeni fakültemizin degisime ve gelisime açik, katilimci ve özgüveni yüksek, sorumluluk alabilen, sosyal sorumluluklarinin da farkinda olan, hem akademik hem de is yasaminin gerektirdigi uygulama becerilerine sahip bireyler yetistirerek bölgenin ve ülkemizin gelisimine katkida bulunan bir fakülte olmasini hedeflemekteyiz. Yeni fakültemizin ilimize, bölgemize ve ülkemize hayirli olmasini diliyor, bundan sonra da Osmaniye Korkut Ata Üniversitesi’ni hak ettigi noktaya tasimak için yerel ve ulusal ölçekte var gücümüzle çalismaya devam edecegimizi belirtmek istiyorum” dedi.

Kaynak: İHA