Bursa'da Meyve Bahçesine Mecburi Inis Yapan Uçagin Enkazi Kaldirildi

Bursa’da dün motoru ariza yaptigi için armut bahçesine mecburi inis yapan Cesna tipi egitim uçaginin enkazi, ekipler tarafindan kaldirildi. Kullanilamaz hale gelen uçak, vinç yardimiyla Yuneseli Havaalani’na götürülürken, merakli kalabalik, enkazin kaldirilisini film izler gibi izledi.

Bursa'da Meyve Bahçesine Mecburi Inis Yapan Uçagin Enkazi Kaldirildi
Kocaeli’de bir havacilik sirketine ait Cesna tipi egitim uçagi dün sabah 06.45 siralarinda egitim amaciyla Cengiz Topal Havalimani’ndan havalandi. Ögle saatlerinde geri dönen uçaktakiler, Kocaeli’de ögrenci degistirdikten sonra tekrar kalkti. Uçaktaki pilot Serkan Ünverdi ve ögrenci Rabia Erdun yakit ikmali için saat 15.00 siralarinda Yunuseli Havalimani’na inis yapmak istedi. Ancak uçakta yasanan motor arizasi sebebiyle uçak havalimani karsisindaki armut bahçesine mecburi inis yapti. Uçak kaza kirima ugrarken, pilot ve yanindaki bayan ögrenci hafif siyriklarla kazayi atlattilar.

Uçagin enkazi, vinç yardimiyla kaldirildi

Bu aksam saatlerinde meyve bahçesinde bulunan ve kullanilamaz hale gelen uçagin enkazi, vinç tarafindan kaldirildi. Ekipler tarafindan kanatlari kesilen uçak daha sonra vinçe yüklendi. Uçak, yetkililer tarafindan inceleme yapilmak üzere Yunuseli Havaalani’na götürüldü. Öte yandan merakli kalabalik, enkazin kaldirilisini film izler gibi izledi.
Kaynak: İHA