Baskan Serifogullari Açiklamasi 'Türkiye Drone Sampiyonasinin Paydasi Olmaktan Dolayi Gururluyuz'

Elazig’in potansiyel olarak her türlü organizasyona ev sahipligi yapabilecek kapasiteye sahip oldugunu belirten Belediye Baskani Sahin Serifogullari, "Türkiye Drone Sampiyonasinin paydasi olmaktan dolayi gururluyuz. Her türlü imkani sagladigimiz bu önemli organizasyon, ulusal ve uluslararasi alanda sehrimizin tanitimina da önemli ölçüde katki saglayacaktir" dedi.

Baskan Serifogullari Açiklamasi 'Türkiye Drone Sampiyonasinin Paydasi Olmaktan Dolayi Gururluyuz'
TEKNOFEST Havacilik, Uzay ve Teknoloji Festivali adi altinda gerçeklestirilecek Türkiye Drone Sampiyonasi’nin 1. etabi Elazig’da yapilacak. 3-4 Temmuz tarihleri arasinda Ipekyolu Uluslararasi Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezi’nde yapilacak drone sampiyonasi, Valilik, belediyesi, Firat Üniversitesi, Ipekyolu Uluslararasi Çocuk ve Gençlik Çalismalari Merkezi, Firat Kalkinma Ajansi ve Gençlik Spor Müdürlügü’nün is birligi ile gerçeklestirilecek.

TEKNOFEST’in dünyada ki en önemli havacilik, uzay ve teknoloji festivallerinden biri oldugunu vurgulayan Belediye Baskani Sahin Serifogullari, ‘TEKNOFEST himayesinde gerçeklestirilecek Türkiye Drone Sampiyonasi’nin sehrimize her noktada katki saglayacagindan eminim. Elazig’imiz potansiyel olarak her türlü organizasyona ev sahipligi yapabilecek kapasiteye sahiptir. Türkiye Drone Sampiyonasinin paydasi olmaktan dolayi gururluyuz. Elazig Belediyesi olarak her türlü imkani sagladigimiz bu önemli organizasyon, ulusal ve uluslararasi alanda sehrimizin tanitimina da önemli ölçüde katki saglayacaktir. Bu dogrultuda Elazig Belediyesi’nin içinde yer aldigi birçok kurumun is birligiyle gerçeklestirilecek Drone Sampiyonasi’nin en iyi sekilde yapilmasi için belediye olarak tüm imkanlarimizi seferber etmis durumdayiz. Genç nüfusa sahip bir ilin belediye baskani olarak Türkiye’nin bilim ve mühendislik alanlarinda yetismis insan kaynagini artirmayi hedefleyen bu tarz organizasyonlara dahil olmak ve destek sunmak bizlerin en önemli sorumlulugudur. Gençlerin hayallerini gerçeklestirmek ve ufkunu genisletmek için bilim, sanat, spor ve sosyal alanlarda maddi manevi öncülük yapmak en önemli görevlerimizdendir’ diye konustu.

Kaynak: İHA