AK Parti'li Yayman Açiklamasi 'Kemal Kiliçdaroglu'nun Yalan Siyaseti Sandiktan Geri Dönecek'

TBMM Dijital Mecralar Komisyonu Baskani ve AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, CHP Genel Baskani Kemal Kiliçdaroglu'nun "yalan siyaseti" yaptigini belirterek "Kemal Kiliçdaroglu'nun yalan siyaseti sandiktan geri dönecek." dedi.

Yayman, Meclis'te düzenledigi basin toplantisinda, Türk siyasi hayatinda çok yogun rekabetler ve polemikler oldugunu ancak yalan siyasetinin esas, gerçek siyasetin tali unsur haline geldigi dönemin hiçbir zaman yasanmadigini söyledi.

Yakin zamanda Katar'dan ögrencilerin ücretsiz tip fakültesine girecegine dair yalan haber üzerine, bu haberi yayinlayan kurulusun özür diledigini ancak Kemal Kiliçdaroglu'nun bir özür beyaninda bulunmadigini ifade eden Yayman, "CHP'nin ve genel baskaninin yalan siyaseti artik Türkiye'nin degil dünyanin bir meselesi haline gelmis durumdadir." diye konustu.

Yayman, yalan söyleyerek iktidar olunamayacagini belirterek "Yalancinin mumu yatsiya kadar yanar. Görecegiz, Haziran 2023 seçimlerinde Kemal Kiliçdaroglu'nun yalan siyaseti sandiktan geri dönecek." degerlendirmesinde bulundu.

Yönetmeye talip olan bir kisinin her gün yalan söylemesi ve bu yalanlar üzerinden siyaset üretmesinin büyük bir dram oldugunu dile getiren Yayman, "CHP siyaset üretemedigi için yeni bir Türkiye vaadinde bulunamadigi için yeni bir Türkiye hayali dile getiremedigi için çamur atma siyasetiyle AK Parti'nin önüne geçmeye çalismaktadir." dedi.

CHP'nin kaostan, yalandan, krizden medet umdugunu ifade eden Yayman, geçmiste olmadigi gibi bugün de bunun bir karsiligi olmayacagini söyledi.

Yayman, bu yalan siyasetinin demokrasiye, sandiga inanmak ve milletin akliyla dalga geçmek oldugunu belirterek "Atatürk'ün koltugunda oturan CHP Genel Baskanina bu tavir yakismamaktadir." ifadesini kullandi.

Kiliçdaroglu'nun Deniz Baykal'a kaset kumpasi kuruldugu zaman genel baskanliga aday olmayacagini söyledigini ancak sonrasinda aday oldugunu dile getirdigini ifade eden Yayman, Kiliçdaroglu'nun CHP Genel Baskanligi koltuguna oturmasinin dahi yalana dayandigini söyledi.

CHP'ye gönül vermis vatandaslara seslenen Yayman, "Birakin CHP'yi Türkiye'yi yönetebilir mi böyle bir insan. Her gün bir yalan söyleyen, sabah bir yalan, tutmadi öglen bir yalan, tutmadi aksam bir yalan. Bu yalan siyasetinin bir karsiligi yoktur. Siz olsa olsa sadece yalanci bir siyasetçi olursunuz. Tarih sizi böyle kaydeder. Ben Türkiye Cumhuriyeti Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün koltugunda oturan bu zati o koltuga yakistiramiyorum." ifadelerini kullandi.

Üniversitedeyken okul kantininde farkli görüslerden kisilerle fikir tartismalari oldugunu anlatan Yayman, "Sayin Kiliçdaroglu'nun o kantin solculugundan kurtulamadigini ve CHP'nin de nasil ki 1991 seçimlerinde nasil yüzde 20 oy aldiysa geçen 30 yilda da oyunu ancak yüzde 21-22'ye çikartabildigini gördük." dedi.

Yayman, CHP'nin yalan siyaseti ile gidecegi tek yerin ana muhalefet partisi olmaya devam etmek oldugunu söyledi.

AK Parti İçel Milletvekili Ali Cumhur Taskin da düzenledigi basin toplantisinda, ömrünün en verimli dönemlerini ülkesine, milletine ve insanliga hizmet etmekle geçiren, özverili ve fedakarca yürüttükleri çalismalariyla emegin, alin terinin, helal kazancin timsali emekli vatandaslarin Emeklilar Haftasini ve Emekliler Günü'nü kutladi.

Kaynak: AA