Sila Yolunda 'Arabali Treni' Seçen Gurbetçi Yorulmadan Avusturya'dan 1 Buçuk Günde Edirne'ye Ulasiyor

Trenin kalkis ve varis noktasi arasi yolculuk yaklasik 32 saat sürüyor Bilet fiyatlari kisi basi 149 avrodan basliyor.

GÖKHAN ZOBAR - Yillik izinlerini Türkiye'de geçirmek isteyen gurbetçilerden bazilari, ana vatana seyahatlerini araçlarini da yanlarinda getirebildikleri "rahat ve konforlu" arabali trenle yapiyor.

Uzun saatler süren sila yolculugunu direksiyon basinda yorularak geçirmek istemeyen gurbetçiler, araçlarini vagonlara yükledikten sonra Türkiye'ye gelene kadar rahat ve konforlu sekilde seyahat edebiliyor.

Avusturya Villach'tan Türkiye'ye yolculugunda 1400 kilometre yol alan "Optima Ekspres"; Slovenya, Hirvatistan, Sirbistan ve Bulgaristan güzergahindan Kapikule Tren Gari'na ulasiyor.

Gümrükteki islemlerin ardindan Edirne merkezindeki Aysekadin Gari'na gelen trenin, kalkis ve varis noktasi arasi yaklasik 32 saat sürüyor.

Arabali tren bilet fiyatlari, yolcularin seçtigi vagon sistemine göre ve tasinacak aracin özelliklerine bagli olarak degisiklik gösteriyor. Yolcu sayisi ve araç yüksekligine göre, bilet fiyatlari kisi basi 149 avrodan basliyor.

- "Yattigimiz yerden rahat bir seyahatle geliyoruz"

Almanya'dan gelen 64 yasindaki Ayse Öztürk, AA muhabirine arabali treni tercih ederek yorulmadan konforlu sekilde seyahat ettiklerini söyledi.

Treni daha çok yasi ilerleyen gurbetçilerin tercih ettigini aktaran Öztürk, "Yaslandigimiz zaman treni tercih ettik. Çünkü önceden gençlik vardi, yollar bize kisa geliyordu. Simdi arabalar yepyeni ama gençlik elden gitti. Bundan dolayi treni tercih ediyoruz. Yattigimiz yerden rahat bir seyahatle geliyoruz." ifadelerini kullandi.

Avusturya'dan gelen Gökhan Ergüven ise arabali treni begendigini ve 8 yildir Türkiye'ye trenle seyahat ettigini dile getirdi.

Trenle seyahatin birçok avantaji oldugunu belirten Ergüven, "Trenle gelmek rahat oluyor. Yol güvenligi var. Rahat bir sekilde uyuyabiliyorsun. Her türlü yemek imkani var. Bu yil seyahatimiz birkaç aksaklik dolayisiyla uzadi ama yine de güzeldi." diye konustu.

Nuri Gül ise trenle seyahatin kendisi için kolaylik oldugunu Türkiye geldikleri için çok mutlu olduklarini belirtti.
Kaynak: AA