Dünya Bankasi, Çin Için Yillik Büyüme Tahminini Yüzde 8,5'E Yükseltti

Dünya Bankasi, Çin ekonomisi için 2021 büyüme tahminini yüzde 8,1'den yüzde 8,5'e çikardi.

Dünya Bankasi'nin raporunda, Çin'in yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgininin ardindan güçlü toparlanma isaretleri veren "ilk büyük ekonomi" oldugu belirtildi.

Fabrika faaliyetleri ve tüketici harcamalarinin yeniden salgin öncesi düzeylere ulastigina isaret edilen raporda, ülke ekonomisinin bu yil yüzde 8,5 büyüyecegi öngörüsüne yer verildi.

2020'deki kayiplarin telafisiyle bu yil yüksek büyüme orani beklendigi ancak gelecek yil normale dönüsle büyüme hizinin yüzde 5,4'e gerilemesinin öngörüldügü kaydedilen raporda, ekonomik toparlanmanin asilama kampanyasinin ilerleyisine ve bagisikligin yayginlasmasina bagli olacagi vurgulandi.

Dünya Bankasi, nisanda, Çin ekonomisi için 2021'de 8,1'lik büyüme öngörüsünde bulunmustu.

Bugüne dek 1 milyar 190 bin dozdan fazla asinin yapildigi Çin'de, yaz sonunda 1,4 milyari asan nüfusun yüzde 40'inin asilanmasinin tamamlanmasi hedefleniyor. Çin'de acil kullanimina izin verilen Sinopharm ve Sinovac asilari, diger Kovid-19 asilari gibi, iki doz halinde ve aralikli uygulaniyor.

Kaynak: AA