Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi'nda Polat Polatçi Altin Madalya Kazandi

Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda serbest stil 97 kilogramda Polat Polatçi altin madalya kazandi.

Almanya’nin Dortmund kentinde devam eden Avrupa Gençler Güres Sampiyonasi’nda milli güresçi Polat Polatçi, finalde Rus rakibi Ali Magomed Aliyev karsisinda 13-6 gerideyken, rakibini tusla yenerek Avrupa sampiyonu oldu. 70 kiloda Mevlüt Özdemir, repesajdan gelen Sirbistanli Viktor Voinovic’i 8-4 maglup ederek, üçüncü oldu. 79 kiloda Ismail Küçüksolak ise repesajda Azerbaycanli Sabuhi Amiraslanov’u 7-6 yendi. Ismail Küçüksolak, ardindan Gürcistanli rakibi Otari Adeishvili’yi de 10-7 öndeyken tusla yenerek bronz madalya almayi basardi.

57 kiloda Ahmet Karavus, bronz madalya mücadelesinde repesajdan gelen Gürcistanli Giorgi Gegelashvili’ye yenilerek, 5. oldu. Alinan sonuçlarla milli güresçiler, 1 altin, 2 bronz madalya aldi.

Taner Garip finalde

Sampiyonada Türkiye’yi serbest stil 74 kiloda temsil eden Taner Garip, ilk turda Makedonya’dan Elvedin Feta’yi 10-0 sayi tusuyla, çeyrek finalde Alman rakibi Stas David Wolf’u 14-2 sayi tusuyla ve yari finalde de Ukraynali rakibi Vadym Kurylenko’yu 6-3 yenerek finale yükselmeyi basardi. Garip, finalde Azerbaycanli Cebrail Haciyev ile mücadele edecek.

61 kiloda Hamza Zopali ise repesajda Belarus’tan Ivan Hramyka ile mindere çikacak, rakibini yenerse bronz madalya için Moldovali Pavel Andrusca ile güresecek.

86 kiloda Emre Çiftçi de repesajda Azerbaycanli Fuad Mayilov ile karsilasacak, rakibini maglup etmesi durumunda bronz madalya için Macar Joel Hencz ile karsilasacak.
Kaynak: İHA