YKS'ya Girecek Ögrenciler Için Güzergah Degistiren Soför Konustu

Sakarya’da YKS’ya 30 dakika kaldigini söyleyen 3 genci yolculardan izin alarak güzergahini degistirip sinava yetistiren Büyüksehir Belediyesi’nde görevli soför Yavuz Karanfil, “O gün benim oglumun da sinavi vardi. Kendi oglum da benim gözümün önüne geldi. Aynisi onun basina gelebilirdi” dedi.

YKS'ya Girecek Ögrenciler Için Güzergah Degistiren Soför Konustu
Sakarya Büyüksehir Belediyesi’nde görevli soför Yavuz Karanfil, otobüse binip YKS’ya 30 dakika kaldigini söyleyen 3 genci yolculardan izin alarak güzergahini degistirip sinava yetistirdi. Sabah sinav saatine yakin dakikalarda 9B numarali Yazlik-Maltepe arasi çalisan otobüsün sürücüsü ile sinava geç kalan 3 ögrenci arasinda yasanan diyalog sosyal medyada gündem oldu. Serdivan’da otobüse binen 3 ögrenci, sinava 30 dakika kaldigini söyledi.

Duruma kulak misafiri olan soför Karanfil, merkez amirligine telefon açarak güzergahi degistirmek için izin istedi. Bu sirada yolculardan da magduriyet yasanmamasi adina izin isteyen Karanfil, aracin yönünü degistirdi. Dakikalar içinde yine Serdivan’da bulunan okula ulasan belediye otobüsü, 3 ögrenciyi sinava saniyeler kala yetistirdi. Otobüsün güvenlik kamerasina yansiyan bu anlar sosyal medyada gündem oldu.

"Güzergahimi degistirerek gençleri sinava girecekleri okula kadar biraktim"

Güzergah degistirerek ögrencileri sinav yerine birakan ve vatandasin büyük taktirini toplayan Yavuz Karanfil, “9B numarali Yazlik-Maltepe hattinda çalisirken 3 genci panik halinde yolda gördüm ve yanlarinda durarak nereye gideceklerini sordum. Bana yanlis okula geldiklerini söylediler. Bende onlara yardimci olabilecegimi söyledim. Durumu hareket amirligine bildirdim ve onayini aldim. Bu sirada otobüste yolcular da vardi, onlardan da bu husus konusunda rizalarinin olup olmadigini sordum ve onlar da duyarli davrandi. Bende güzergahimi degistirerek gençleri sinava girecekleri okula kadar biraktim. Biraktiktan sonra içim rahat etmedi, okulun kapisina kadar giderek onlara içeriye kadar eslik ettim. Geçtikten sonra da aracima geri dönerek güzergahima devam ettim” dedi.



"Kendi oglum da benim gözümün önüne geldi"

Ayni gün oglunun da sinava girdigini belirten Karanfil, “Bu duruma ögrenciler çok tesekkür etti. O gün benim oglumun da sinavi vardi. Kendi oglum da benim gözümün önüne geldi. Aynisi onun basina gelebilirdi. Sakarya Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce, amirlerim, yolcular ve ögrenciler de bana tesekkür etti. Ben de amirlerime, Büyüksehir Belediye Baskani Ekrem Yüce’ye ve arayan herkese tesekkür ediyorum” diye konustu.

Kaynak: İHA