Türkiye Maarif Vakfinin Pakistan'daki Ögrencilerinden Uluslararasi Sinavda Ülke Birinciligi Basarisi

Türkiye Maarif Vakfinin (TMV) Pakistan’da bulunan "Pak-Türk Maarif Uluslararasi Okullarinda" okuyan iki ögrenci, dünya genelinde yapilan "Cambridge A-Level" sinavlarinda biyoloji ve sosyoloji alaninda Pakistan birincisi oldu.

Pakistan’daki TMV yetkilisi, AA muhabirine yaptigi açiklamada, Pak-Türk Maarif Uluslararasi Okullari Lahor kampüsünde okuyan Meryem Asif'in sosyoloji, Amir Hamza'nin da biyoloji alaninda ülke birincisi olarak Cambridge A Level sinavlarinda "Üstün Basarili Cambridge Ögrencisi" ödülüne layik görüldüklerini söyledi.

Yetkili, söz konusu sinavin bir nevi üniversiteye geçis sinavi oldugunu ve ögrencilerin burada elde ettikleri dereceyle gerek Pakistan gerek yurt disinda Cambridge sisteminin kabul gördügü üniversitelerde okuyabileceklerini ifade etti.

Bu basarinin kendileri için gurur kaynagi oldugunu belirten yetkili, uzun yillar sonra ilk kez bu seviyede bir Cambridge birinciligi çikarildigini ve egitim kurumunun TMV’ye devrinin ardindan okullardaki basarinin gözle görünür oranda artmasinin Pakistanli yetkililer tarafindan da takdirle karsilandigini aktardi.

TMV yetkilisi, basarili ögrencilerin Türkiye'de yüksekögretimlerine devam etmeleri için vakif olarak gerekli tüm desteklerin verilecegini ve Türkiye'deki egitimlerinin ardindan Pakistan'a dönerek kendi ülkelerine hizmet edebilecekleri firsatlarin olusturulacagini söyledi.

- Ögrencilerden ve ailelerinden Türkiye'ye tesekkür

Söz konusu sinavda derece elde eden Meryem Asif ve Amir Hamza da TMV'de aldiklari egitimin bu basariya ulasmada çok önemli oldugunu vurguladi.

Her iki ögrenci de egitim kurumunu Pakistan'da faaliyete geçirdigi için Türkiye'ye tesekkür etti.

Ögrencilerin velileri de çocuklarinin ulastigi basari dolayisiyla çok mutlu olduklarini ifade ederek yüksek kaliteli egitim dolayisiyla TMV ve Türkiye'ye sükranlarini iletti.

Kaynak: AA