Rus Yatirimcilardan Bodrum'a 83 Milyon Dolarlik Spor Ve Eglence Kompleksi Yatirimi

RusyaTürkiye Is Konseyi Baskani Ahmet Palankoyev: 'Bodrum Arena ismini alacak kompleks, RusyaTürkiye Is Konseyi'nin aktif destegi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanitma Vakfi is birligiyle kurulan SportInvest Bodrum AS tarafindan hayata geçirilecek' 'Komplekste 300 kisi istihdam edilecek'.

Rusya-Türkiye Is Konseyi Baskani Ahmet Palankoyev, Rus yatirimcilar tarafindan Bodrum'da 83 milyon dolar yatirimla bir spor ve eglence kompleksinin hayata geçirilecegini bildirdi.

Palankoyev, yaptigi yazili açiklamada, Bodrum'da Bodrum Arena ismini alacak dev bir kompleksin, Rusya-Türkiye Is Konseyi'nin aktif destegi, Bodrum Belediyesi ve Bodrum Tanitma Vakfi (BOTAV) is birligiyle kurulan SportInvest Bodrum AS tarafindan insa edilecegini kaydetti.

Toplamda 75 bin metrekarelik alana kurulacak ve 83 milyon dolara mal olacak spor ve eglence kompleksinin insaatinin 5 ay içerisinde baslayacagini dile getiren Palankoyev, komplekste hokey pistleri, halka açik paten alanlari, gösteri merkezi, kongre, konferans ve sergi salonlari, spor magazalari, yemek alanlari gibi bölümlerin bulunacagini bildirdi.

Palankoyev, "Kompleks, hokey, artistik patinaj, diger buz disiplinlerinde spor yarismalari düzenlemek, ayrica kitlesel kültür, eglence etkinlikleri, bilimsel ve halka açik toplantilar ve kongreler, sergiler ve sunumlar düzenlemek amaciyla yil boyunca hizmet vermesi için tasarlandi. Komplekste konserler ve açik hava etkinlikleri de düzenlenebilecek." ifadelerini kullandi.

-Spor turizmine katki saglayacak

Palankoyev, komplekste 300 kisinin istihdam edilecegini belirtti. 15 ayda tamamlayip hizmete almayi planladiklari Bodrum Arena'nin Türkiye'nin ve Bodrum'un spor turizmine katki saglayacagini aktaran Palankoyev, "Türkiye'de özellikle kis sporlari ile ilgili bu gibi salonlara ihtiyaci oldugunu düsünüyoruz. Rus turistlerin de son zamanda radarina giren Bodrum'da böyle bir yatirimin yapilmasi hem ülkeler hem de ülke vatandaslari için çok önemli. Proje kapsaminda ayrica buz hokeyi, buz pateni ve diger buz sporlariyla ilgilenen gençlerin egitim alabilecegi bir okul açmak istiyoruz." degerlendirmesinde bulundu.

Palankoyev, proje kapsaminda 600 yatakli bir otel kompleksi, spor salonu, spor tibbi merkezi ve olimpik yüzme havuzu da insa edilecegini bildirdi.

Bodrum Arena'nin benzersiz ve yüksek teknolojiye sahip bir tesis olacagini belirten Palankoyev, söyle devam etti:

"Projenin uygulanmasinda 'yesil bina' standartlari çevreye özen göstererek uygulanacak. Dünyada benzeri olmayan insaatta son teknolojiler kullanilacak. Mesela 130 metre genislige sahip tek açiklikli ahsap kirisler yapinin temelini olusturacak. Bu teknolojinin kullanilmasi, insaat süresini önemli ölçüde azaltmaya ve isletme maliyetlerini düsürmeye yarayacak. Bu teknoloji, çevreye duyarlilik, modern tasarim ve maksimum sayida isik ve ses ekipmanini barindirma yetenegi açisindan mevcut metal çerçeve yapilarindan farklidir."???????
Kaynak: AA