Pakistan, Kabil'in Terör Örgütü TTP'nin Afganistan Topraklarinda Faaliyet Göstermedigi Iddialarini Reddetti

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Zahid Hafiz Çavdri, Afganistan hükümetinin terör örgütü Pakistan Talibani'nin (TTP) Afganistan topraklarinda faaliyet göstermedigi iddialarini reddederek, "Son yillarda TTP, Afganistan topraklarini ev sahiplerinden herhangi bir ceza almadan kullanarak Pakistan’da çok sayida korkunç terör saldirisi baslatti." ifadesini kullandi.

Pakistan Disisleri Bakanligi Sözcüsü Çavdri, yaptigi yazili açiklamada, Birlesmis Milletler (BM) izleme ekibinin 12’nci raporuna atifta bulunarak, raporda TTP’nin Pakistan karsiti amaçlarina isaret edildigine ve örgütün lokasyonunun Pakistan sinirina yakin Afganistan topraklarinda bulundugunun belirtildigine vurgu yapti.

Çavdri, açiklamasinda Afganistan hükümetinin TTP'nin Afganistan topraklarinda faaliyet göstermedigi iddialarini reddederek, "Son yillarda TTP, Afganistan topraklarini ev sahiplerinden herhangi bir ceza almadan kullanarak Pakistan’da çok sayida korkunç terör saldirisi baslatti." ifadesine yer verdi.

TTP’nin düsman istihbarat kurumlarinin yardimiyla dagilmis küçük gruplarla birlesmesini takiben Afganistan’daki varligini ceza almadan sürdürdügüne ve Pakistan’a karsi sinir ötesi saldirilar düzenledigine isaret eden Çavdri, bu durumun ülkenin güvenligine ve istikrarina kalici tehdit olusturdugunu vurguladi.

Çavdri, Pakistan'in terörün tüm biçim ve tezahürlerine karsi herhangi bir ayrim gözetmeden mücadele etmekte kararli oldugunu kaydetti.

Afganistan Disisleri Bakanligindan yapilan açiklamada, TTP’nin Afganistan’da kurulmadigi ve bu ülkenin topraklarinda faaliyet göstermedigi belirtilmisti.

Kaynak: AA