Kovid-19 Nedeniyle Babasini Kaybeden Ebru Hemsire, Asilama Çalismalarinda Görev Aliyor Açiklamasi

'Hiç kimse bu hastaliga yakalanmasin. Herkesin asi olup bir an önce bu virüsten kurtulmasini caniyürekten istiyorum'

Saglik Bakani Fahrettin Koca'nin sosyal medya hesabindan paylasiminda yer verdigi, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgini nedeniyle babasini kaybeden hemsire Ebru Ulu, görevli oldugu hastanede asilama çalismalarina katiliyor.

Balikesir Atatürk Sehir Hastanesinde görevli 13 yillik hemsire Ebru Ulu, gazetecilere yaptigi açiklamada, 63 yasindaki babasi Ayhan Bozkurt'un geçen yilin kasim ayinda Kovid-19'a yakalandigini söyledi.

Ulu, birkaç gün evde durduktan sonra babasinda solunum sikintisi basladigini ve nefes alamaz, konusamaz hale geldigini anlatti.

Daha sonra babasinin yogun bakima kaldirildigini dile getiren Ulu, söyle konustu:

"Bu süreçte yanindaydim. Orada onun nefes alamadigini görmek beni yipratti. Bu asinin gelmesini çok istiyordum. 'Keske babama da asi yapabilseydim' diye çok düsündüm. Babama asi yapmayi çok istedim. Gerçekten tarifi çok zor. Hiç kimse bu hastaliga yakalanmasin. Herkesin asi olup bir an önce bu virüsten kurtulmasini caniyürekten istiyorum. Babam yogun bakimda kaldiktan bir süre sonra bende de tat kaybi baslayinca test yaptirdim ve Kovid-19 testim pozitif çikti. Kendimden çok babamin süreci aklimdaydi, çok fazla semptom yasamadim. Zaman zaman öksürügüm oluyordu. 1 hafta 10 gün içinde ikinci testim negatife döndü. Daha sonra babamin öldügü haberini aldik."

Ebru Ulu, babasinin ölümünden 2 gün önce de annesinin Kovid-19'a yakalandigini aktararak, "Daha sonra da annemle bu süreci yasadik. Annemin yanindaydim, onu iyilestirmeye çalistim. Ona destek oldum. Her türlü agir ve sikinti bir dönemdi." dedi.

- "Mutlaka asinizi olun"

Asi konusunda öncü olmanin kendisini gururlandirdigini belirten Ulu, "Birebir yasamis biri olarak herkesi asi olmaya davet ediyorum. Mutlaka asinizi olun ve en azindan bizim yasadiklarimizi yasamayin. Allah kimseye yasatmasin, onun için de lütfen el ele verelim." diye konustu.

Kovid-19 asi yaptiran vatandaslardan Ayse Karagöz de asiyi gönüllü olarak gelip oldugunu anlatti.

Herkesin asisini olmasi gerektiginin altini çizen Karagöz, "Bu hastalik kolay bir hastalik degil. Hepimizi etkiledi, çok yakinlarimizi kaybettik. O yüzden herkesin asi olmasini istiyorum. Randevulu, randevusuz herkes gelip asisini olsun." ifadelerini kullandi.
Kaynak: AA