Diyanet Isleri Baskanliginca 'Edirne Camileri Ve Selimiye Sempozyumu' Düzenlenecek

2 ve 3 Ekim'de yapilacak sempozyuma katilmak isteyenler, teblig özetlerini 6 Agustos'a kadar teslim edebilecek.

Diyanet Isleri Baskanliginca, Camiler ve Din Görevlileri Haftasi'nda "Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu" düzenlenecek.

Baskanliktan yapilan açiklamaya göre, ulusal sempozyum, Din Hizmetleri Genel Müdürlügünce her yil 1-7 Ekim'de düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftasi'nin 2021 etkinlikleri kapsaminda gerçeklestirilecek.

Sempozyumda, Islam medeniyetinin önemli mimari eserlerini bünyesinde barindiran Edirne ve içerisindeki kültür mirasi, Selimiye Camisi basta olmak üzere tarihi camiler ve külliyeleri özelinde ele alinacak.

Diyanet Isleri Baskani Ali Erbas'in sosyal medya hesaplarindan duyurdugu sempozyumla, Edirne camilerinin kadim tarihine ve sahit oldugu degisimlere isik tutulmasi, kültür miraslarinin Türk-Islam sanatlari açisindan tanitimina katki saglanmasi, camilerin medeniyetteki essiz degeri ve toplumsal fonksiyonlarinin din hizmetleri ekseninde mercek altina alinmasi amaçlaniyor.

2 ve 3 Ekim'de düzenlenecek sempozyuma katilmak isteyenler, teblig özetlerini 6 Agustos'a kadar teslim edebilecek. Kabul edilen tebligler, 17 Agustos'ta açiklanacak. Sempozyuma katilma hakki elde edenlerin teblig metinlerini teslim edecekleri son tarih ise 24 Eylül olacak.

Salginin seyrine göre, sempozyumun yüz yüze veya çevrim içi yapilmasina ilerleyen günlerde karar verilecek.

- Sempozyuma katilim sartlari

Sempozyuma kabul edilecek bilimsel ve özgün tebliglerin özetlerinin konuyu ana hatlariyla açiklamasi ve 300 ile 400 kelime arasinda olmasi isteniyor.

Özetlerin, katilim formu kullanilarak "camilerhaftasi@diyanet.gov.tr" adresine e-posta, "0312 284 55 25" numarali hatta faks veya Diyanet Isleri Baskanligina postayla gönderilmesi gerekiyor.

Oturumlar halinde düzenlenecek sempozyumda, "Edirne Camileri ve Selimiye'nin Tarihi", "Ilim ve Ibadet Tarihi Perspektifinden Edirne Camileri ve Selimiye", "Mimari ve Sanat Boyutuyla Edirne Camileri ve Selimiye", "Edirne Camileri ve Selimiye'nin Türk-Islam Medeniyetindeki Yeri", "Diyanet Isleri Baskanliginca Yürütülen Hizmetler Baglaminda Edirne Camileri ve Selimiye'nin Bugünü ve Yarini" konulari ele alinacak.

Sempozyumla ilgili detaylara "https://camilerhaftasi.diyanet.gov.tr" adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: AA