Diyanet Isleri Baskanligi'ndan 'Edirne Camileri Ve Selimiye Sempozyumu'

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas, Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’nda “Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu” baslikli ulusal düzeyde bir sempozyum düzenleyeceklerini duyurdu

Diyanet Isleri Baskanligi'ndan 'Edirne Camileri Ve Selimiye Sempozyumu'
Diyanet Isleri Baskanligi, Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’nda “Edirne Camileri ve Selimiye Sempozyumu” baslikli ulusal düzeyde bir sempozyum düzenleyecek.

Din Hizmetleri Genel Müdürlügünce her yil 1-7 Ekim tarihlerinde düzenlenen Camiler ve Din Görevlileri Haftasi’nin 2021 yili etkinlikleri kapsaminda düzenlenecek sempozyumda, Islam Medeniyetinin önemli mimari eserlerini bünyesinde barindiran Edirne gibi bir sehri ve içerisindeki kültür mirasini -Selimiye Camii basta olmak üzere- tarihi camiler ve külliyeleri özelinde ele alinacak.

Diyanet Isleri Baskani Prof. Dr. Ali Erbas’in sosyal medya hesaplarindan kamuoyuna duyurdugu sempozyumla, basta Selimiye Camii olmak üzere Edirne camilerinin kadim tarihine ve sahit oldugu degisimlere isik tutmak, bünyelerinde barindirdiklari kültür mirasinin bilhassa Türk-Islam sanatlari açisindan tanitimina katki saglamak, camilerin medeniyetimizdeki essiz degerini ve toplumsal fonksiyonlarini din hizmetleri ekseninde mercek altina almak amaçlaniyor.

Teblig özetleri 6 Agustos’a kadar teslim edilecek

2-3 Ekim 2021 tarihlerinde düzenlenecek sempozyuma katilmak isteyenler, teblig özetlerini 6 Agustos 2021 tarihine kadar teslim edebilecekler. Kabul edilen tebligler, 17 Agustos 2021 tarihinde açiklanacak. Sempozyuma katilma hakki elde edenlerin teblig metinlerini teslim edecekleri son tarih 24 Eylül 2021 olarak belirlendi.

Sempozyumun yüz yüze veya çevrim içi mi olacagina salginin seyrine göre önümüzdeki günlerde karar verilecek.

Katilim Sartlari

Sempozyuma kabul edilecek tebliglerde, bilimsel ve özgün olmalari, teblig özetlerinin konuyu ana hatlariyla açiklamasi ve 300 ile 400 kelime arasinda olmasi, özetlerin, katilim formu kullanilarak camilerhaftasi@diyanet.gov.tr adresine e-mail, 0312 284 55 25 numarali hatta faks çekilmesi veya Diyanet Isleri Baskanligi’na posta ile gönderilmesi, teblig metinlerinin 4000 ile 7000 kelime arasinda olmasi, teblig metinlerinin camilerhaftasi.diyanet.gov.tr linkinde ilan edilen yazim kurallari çerçevesinde hazirlanmasi sartlari aranacak. Ayrica sempozyum oturumlarinda teblig sunumu 20 dakika ile sinirli tutulacak.

Sempozyum basliklari

Oturumlar halinde düzenlenecek sempozyumda, “Edirne Camileri ve Selimiye’nin Tarihi”, “Ilim ve Ibadet Tarihi Perspektifinden Edirne Camileri ve Selimiye”, “Mimari ve Sanat Boyutuyla Edirne Camileri ve Selimiye”, “Edirne Camileri ve Selimiye’nin Türk-Islam Medeniyetindeki Yeri”, “Diyanet Isleri Baskanligi’nca Yürütülen Hizmetler Baglaminda Edirne Camileri ve Selimiye’nin Bugünü ve Yarini” konulari ele alinacak.

Sempozyumla ilgili detaylara https://camilerhaftasi.diyanet.gov.tr adresinden ulasilabilecek.
Kaynak: İHA