Afyonkarahisar'da 'Can Dostlari'ni Günde Iki Kez Besleyen Esnaf, Çevresindekilere Örnek Oluyor

Hayvansever Mehmet Ilhan: 'Bu isten son derece mutluluk duyuyorum. Hayvandan zarar gelmez. Insanlara tavsiyem evlerindeki bayat ekmekleri atmasin, bir kenara biraksin, sonra bu hayvanlara versinler'

Afyonkarahisar'in Sandikli ilçesinde yasayan esnaf Mehmet Ilhan (54), iki yildir evde hazirladigi yiyeceklerle "can dostlarim" dedigi sokak hayvanlarini günde 2 kez besliyor.

Çakir Mahallesi'nde kahvehane isleten Ilhan, her gün market ile kasaptan aldigi 20 ekmek ile belirli miktar eti, dograyip pisiriyor.

Hazirladigi yiyecegi motosiklete binip 3 kilometre uzakliktaki çok sayida köpegin bulundugu bölgeye götüren Ilhan, yiyecekleri buradaki hayvanlara veriyor.

Gönüllü olarak sabah ve aksam günde iki kez bunu tekrarlayan Ilhan, çevresindeki vatandaslara da örnek oluyor.

Ilhan, gazetecilere yaptigi açiklamada, her gün düzenli bir sekilde "can dostlarim" dedigi sokak köpeklerini gönüllü olarak besledigini söyledi.

Bugüne kadar kimseden yardim istemedigini ifade eden Ilhan, "Hayvanlari çok seviyorum. Içimden gelerek bu isi yapiyorum. Kasaptan aldigim etleri evimde tencerede pisiriyor, ekmeklerle karistiriyorum. Yavrular ve büyük köpekler için iki ayri yemek yapiyorum, sonra motosikletimle götürüp onlari besliyorum." dedi.

- "Hayvandan zarar gelmez"

Sabah uyanir uyanmaz sokak hayvanlarinin yiyeceklerini hazirladigini, günde 2 kez köpekleri besledigini animsatan Ilhan, her eli bos insanin köpeklere bakmasi gerektigini dile getirdi.

Yaklasik iki yildir düzenli olarak sokak köpeklerini besledigini belirten ilhan, "Bu isten son derece mutluluk duyuyorum. Hayvandan zarar gelmez. Insanlara tavsiyem evlerindeki bayat ekmekleri atmasin, bir kenara biraksin, sonra bu hayvanlara versin." diye konustu.
Kaynak: AA