Kisitlamalarin Kalkacagi Açiklamasiyla Otobüs Ve Uçak Seferlerinde Yogunluk Yasandi

obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelisim Direktörü Sertaç Keles: '1 Temmuz'dan itibaren yasaklarin kaldirilacagina iliskin açiklamadan hemen sonra aksam saat 19.00 ila 22.00 arasinda otobüs ve uçak bileti aramalarinda site trafigimizdeki artis yüzde 50 oranlarini asti' 'Simdiden 2020 Kurban Bayrami tatili dönemine kiyasla bu Kurban Bayrami bilet satislarinda yüzde 50'yi geçen artis görüldü'

obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelisim Direktörü Sertaç Keles, "1 Temmuz'dan itibaren yasaklarin kaldirilacagina iliskin açiklamadan hemen sonra aksam saat 19.00 ila 22.00 arasinda otobüs ve uçak bileti aramalarinda site trafigimizdeki artis yüzde 50 oranlarini asti." ifadesini kullandi.

Otobüs ve uçak bileti satis platformu obilet.com'dan yapilan açiklamaya göre, 1 Temmuz itibariyla sokaga çikma kisitlamasi, sehirler arasi seyahat ve sehir içi toplu tasima araçlarindaki kisitlamalarin tamamen kaldirilacaginin açiklanmasinin ardindan site trafiginde yogun artis yasandi.

Açiklamada görüslerine yer verilen obilet.com Strateji ve Kurumsal Gelisim Direktörü Sertaç Keles, sunlari kaydetti:

"1 Temmuz'dan itibaren yasaklarin kaldirilacagina iliskin açiklamadan hemen sonra aksam saat 19.00 ila 22.00 arasinda otobüs ve uçak bileti aramalarinda site trafigimizdeki artis yüzde 50 oranlarini asti. Yolcu adaylarinin yaptigi aramalarda otobüs biletleri için ilgi Ankara, Istanbul, Bursa, Izmir, Antalya ve Konya sehirlerine yöneldi. Uçak biletlerinde ise bu ilgi daha çok Istanbul-Izmir, Istanbul-Antalya, Istanbul-Ankara, Adana-Izmir, Istanbul-Samsun ve Istanbul-Adana gibi karsilikli uçus rotalarina yönelik oldu.

Sicakliklarin artmasi, yogun asilama çalismalari ve sokaga çikma yasaklarinin da kalkmasiyla beraber 1 Temmuz itibariyla otobüs ve uçak biletlerinin hizla tükenebilecegini öngörüyoruz. Temmuz ayinin ikinci yarisina denk gelen Kurban Bayrami tatili özelinde bilet satislari da her geçen gün artiyor. Simdiden 2020 Kurban Bayrami tatili dönemine kiyasla bu Kurban Bayrami bilet satislarinda yüzde 50'yi geçen artis görüldü. Tatil planlari belli olan yolcularimiza herhangi bir magduriyet yasamamalari adina en az 10 gün önceden bilet rezervasyonlarini yapmalarini öneriyoruz. 1 Temmuz'a kadar devam edecek olan kisitlamalarla beraber otobüs seferlerinde uygulanan yüzde 50 yolcu tasima orani devam edecek."

Keles, tüketicilere erken rezervasyon yaptirmalari uyarisinda da bulundu.
Kaynak: AA