(Özel) Polis Ekiplerinin Çabasi Sinava Yetismesine Yetmedi, Okul Önünde Diz Çöküp Agladi

Manavgat’ta Yüksekögretim Kurumlari TYT Sinavina girmek için okula gelen ancak kimliklerini evde unutan adaylar polis ve jandarmanin çabalariyla sinava girebilirken, Yunus ekiplerinin basina kask takip motosikletle tüm çabalara ragmen sinava yetisemeyen kiz ögrenci okul önünde gözyaslarina boguldu.‘Nüfus Cüzdanimi nasil unuturum’ diye feryat ederken, genç kizi sinava giren çocuklarini bekleyen aileler sakinlestirmeye çalisti.

(Özel) Polis Ekiplerinin Çabasi Sinava Yetismesine Yetmedi, Okul Önünde Diz Çöküp Agladi
ÖSYM tarafindan düzenlenen 2021 Yüksekögretim Kurumlari Sinavinin (2021-YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlik Testi (TYT) bugün gerçeklestirildi.

10.15’te baslayan sinav 135 dakika sürdü ve 12:30’da sona erdi. TYT oturumuna giren adaylardan bazilarinin yanlarinda bulundurmasi gereken YKS giris yerleri belgesi, fotografli nüfus cüzdani, T.C. kimlik karti veya geçerlilik süresi dolmamis pasaportu unuttuklari gözlendi.

Polis ve jandarma unutkan ögrenciler için seferber oldu

YKS’de adaylarin sinav salonlarina alinma islemi saat 10:00’da sona ererken her ne sebeple olursa olsun bu saatten sonra gelen adaylar sinava alinmadi. Sinava gelen ögrencilerden nüfus cüzdanini unutan ya da kaybeden ögrencilerin bazilari kendi imkanlariyla Nüfus Müdürlügüne giderek çikarttiklari belge ile sinava girerken, bazi ögrenciler ise polis ve jandarma ekiplerinin yardimiyla sinava girebildi.

Ayagi kirik ögrenciye jandarma yardimi

Ayagi kirik koltuk degnegiyle sinava gelen ve babasinin araçtan sinav salonunun uzaginda indirdigi Mustafa Emre Avci isimli genç, Manavgat Ilçe Jandarma Komutanligi Merkez Karakoluna bagli ekipler tarafindan jandarma aracina alinarak Çeltikçi Ortaokuluna getirildi.

Gencin koltuguna giren jandarma, sinav salonuna kadar ayagi kirik gence eslik etti.Jandarma ekipleri, okul bahçesi disinda bulduklari nüfus cüzdanini da sahibine teslim ederek sinava girmesini sagladi.

Fatma Beyzanin gözyaslari

Manavgat Meslek Yüksek Okulu’nda sinava girecek olan Fatma Beyza Nergis, diger arkadaslari kadar sansli degildi. Çolakli’da ikamet eden Nergis, sinava 15 dakika kala nüfus cüzdaninin olmadigini fark etti. Tüm aramalarina ragmen nüfus cüzdanini bulamayinca polisten yardim istedi. Yüksek Okula en yakin polis ekibi Fatma Beyza Nergis’i alarak Nüfus Müdürlügüne götürdü. Birkaç dakika içerisinde kimlik hazirlanmasina ve kapida hazir bekleyen Yunus ekibi tarafindan sinava girecegi okula götürülmesine ragmen 7-8 dakika geç kaldigi için sinava alinmadi.

Sinava alinmamasi üzerine gözyaslarina bogulan Nergis’i sinava giren çocuklarini bekleyen aileler teselli etmeye çalisti. ‘Ben nüfus cüzdanimi nasil unuturum. Bunca yillik emegim bosa gitti’ diye aglayan Fatma Beyza Nergis, okula gelen babasiyla birlikte evlerine döndü.
Kaynak: İHA