KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Rektör Tabakoglu Ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Kuzey Kibris Türk Cumhuriyeti ile egitim ve bilimin yani sira sosyal ve kültürel alanlarda is birliklerine imza atmak için bu ülkede bulunan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ve beraberindeki heyeti makaminda kabul etti.

KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, Rektör Tabakoglu Ve Beraberindeki Heyeti Kabul Etti
Trakya Üniversitesi ve KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi arasinda gerçeklesen is birligi protokolünün ardindan Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Rektör Yardimcisi Prof. Dr. Murat Türkyilmaz, Mimarlik Fakültesi Dekan Yardimcisi Prof. Dr. Sennur Akansel ve Özel Kalem Müdürü Ögr. Gör. Kivanç Ada’dan olusan Trakya Üniversitesi heyeti, KKTC Cumhurbaskanligi binasinda Cumhurbaskani Ersin Tatar görüstü.

Görüsmede, Kibris Türk halkinin mücadelesini her zaman gönülden desteklediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Trakya Üniversitesi ve KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi arasinda imzalanan protokol hakkinda detayli bilgiler paylasti. Trakya Üniversitesinin kapilarinin Yavru Vatan için her zaman açik oldugunu belirten Tabakoglu, “Trakya Üniversitesi, temel olarak Balkanlari fakat esas olarak gönül cografyamizi vizyon ve misyon olarak belirlemistir. Cografi, tarihî, kültürel baglarla birbirimize siki sikiya bagli oldugumuz milletler ve toplumlar her zaman önceligimiz olmustur. Bu noktada KKTC, diger tüm ülkelerden çok daha müstesna bir yere sahiptir. Kibrisli Türk gençlerinin Türkiye’de, Trakya Üniversitesinde üniversite okuma hayallerini gerçeklestirmek adina ve bu süreci daha da kolaylastirmak amaciyla çok önemli bir protokole imza attik. Umarim bu protokol, ayni kaynaktan dogan nehirler gibi kardes olan bu iki ülkenin birlikteligini daha da güçlendirecektir. Bizleri kabul ederek degerli görüslerini paylasan Cumhurbaskanimiz Sayin Ersin Tatar’a Trakya Üniversitesi adina tesekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Trakya Üniversitesinin egitim kalitesi, akademik çalismalari, sosyal ve kültürel etkinlikleri ile ögrencilerine sundugu imkânlarin yani sira faaliyet gösterdigi diger alanlardan da bahseden Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu, Cumhurbaskani Ersin Tatar’i, Edirne’ye ve Trakya Üniversitesine davet etti.

Edirne’de bulunmaktan ve Trakya Üniversitesinin misafiri olarak ögrencilerle bulusmaktan memnuniyet duyacagini ifade eden KKTC Cumhurbaskani Ersin Tatar, nazik ziyaretlerinden ötürü Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nun sahsinda tüm Trakya Üniversitesi ailesine tesekkür ederken söz konusu protokolü oldukça degerli buldugunu söyledi.

Türkiye ile güçlü kardeslik baglarinin böyle is birlikleri ile daha da güçlenecegini ve bu durumun önemli mesajlar içerdigini ifade eden Cumhurbaskani Ersin Tatar, Basbakan Ersan Saner ile birlikte ülkelerinden birçok bürokratin ve is insaninin Trakya Üniversitesi mezunu oldugunu hatirlatarak, Kibrisli gençlerin Trakya Üniversitesinde egitim almasindan ve yetismesinden büyük memnuniyet duyacaklarini dile getirdi.

Hediye takdimi ile son bulan ziyarette, KKTC Iç Isleri Bakanligi Müstesari Gürkan Kara, KKTC Milli Egitim ve Kültür Bakanligi Yüksekögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürü Ziya Öztürkler, KKTC Meclis eski Özel Kalem Müdürü Gökhan Güler ve Yüksek Ögrenim ve Dis Iliskiler Dairesi Müdürlügü Uzmani Elif Çoruhlu yer aldi.
Kaynak: İHA