Bingöl Valisi Ekinci, Kigi Ilçesinde Depreme Iliskin Incelemelerde Bulundu Açiklamasi

'Beton binalarda hasar söz konusu degil, sadece tas binalarda hasar mevcut. Çevre ve Sehircilik Bakanligi teskilatimiz alanda hasar tespit çalismasini yapiyor. Su ana kadar sayi çok yüksek degil' 'Ihtiyaç duyan, korku nedeniyle evine giremeyen vatandaslarimiza çadir gönderiyoruz. Su ana kadar 60'a yakin çadir kurulumuzu yaptik. Ihtiyaç duyan tüm vatandaslarimiza devletim tüm imkanlarini seferber ediyoruz'

Bingöl Valisi Ekinci, Kigi Ilçesinde Depreme Iliskin Incelemelerde Bulundu Açiklamasi
Bingöl Valisi Kadir Ekinci, Kigi ilçesinde dün meydana gelen 5,2 büyüklügündeki depreme iliskin, "Beton binalarda hasar söz konusu degil, sadece tas binalarda hasar mevcut. Çevre ve Sehircilik Bakanligi teskilatimiz alanda hasar tespit çalismasini yapiyor. Su ana kadar sayi çok yüksek degil." dedi.

Vali Ekinci, Kigi Kaymakamliginda düzenlenen toplantida depreme yönelik yapilan çalismalara iliskin bilgi aldiktan sonra ilçe merkezindeki esnafi ziyaret etti ve kendilerine geçmis olsun dileklerinde bulundu.

Vali Ekinci, ziyaretin ardindan AA muhabirine, depremde can kaybinin ve yikilan evin olmadigini söyledi.

Deprem bölgesinde hasar tespit çalismalarinin devam ettigini dile getiren Ekinci, Bingöl'ün deprem kusaginda yer alan illerden biri oldugunu animsatti.

Her an, her saniye depreme hazirli olmak gerektigini vurgulayan Ekinci, sunlari söyledi:

"Beton binalarda hasar söz konusu degil, sadece tas binalarda hasar mevcut. Çevre ve Sehircilik Bakanligi teskilatimiz alanda hasar tespit çalismasini yapiyor. Su ana kadar sayi çok yüksek degil, ama net sayi resmi olarak belirlenmeden açiklamak istemiyoruz. Ama önemli olan bu tarz depremlerde can kaybinin yasanmamasidir. Bizi de mutlu eden budur. Önemli olan Belediyemiz ve Kaymakamligimizla birlikte bundan sonraki çalismalarimizi depreme hazirlikli hale getirmektir. Dolayisiyla gayretlerimiz bu yöndedir."

Ekinci, "Deprem tecrübesi Bingöl'de de Kigi'da da mevcut. Ihtiyaç duyan, korku nedeniyle evine giremeyen vatandaslarimiza çadir gönderiyoruz. Su ana kadar 60'a yakin çadir kurulumuzu yaptik. Ihtiyaç duyan tüm vatandaslarimiza devletim tüm imkanlarini seferber ediyoruz." ifadelerini kullandi.

- Deprem anini gözyaslariyla anlatti

Eskisehir Mahallesi'nde yasayan ve evi hasar gören 70 yasindaki Fatma Balci da deprem anini gözyaslari içerisinde anlatti.

Deprem aninda çok korktugunu ifade eden Balci, depremde evinin hasar gördügünü kaydetti.

Ekiplerin bölgedeki çalismalari sürüyor.

Kaynak: AA