Bakan Koca Paylasmisti, Fedakar Hemsire, Idari Iznini Yarida Kesip Göreve Kosmus

Saglik Bakani Fahrettin Koca’nin sosyal medyadan paylastigi tümörden ameliyat olup, idari iznini yarida kesip görev yapan Elazigli hemsire Eda Meral, "Kesinlikle asimizi yaptiralim. Ben bir yildir Covid-19 nedeniyle çocugumu göremiyorum. Oglum askeri okulda okuyor, bu asilama biterse insallah ogluma kavusacagim” dedi.

Bakan Koca Paylasmisti, Fedakar Hemsire, Idari Iznini Yarida Kesip Göreve Kosmus
Sosyal medyadan paylasim yapan Saglik Bakani Fahrettin Koca, "Elazig Fethi Sekin Sehir Hastanesi. Eda hemsire tedavisi halen devam eden bir rahatsizligi oldugu halde görevinin basinda. Covid-19’u da iyi biliyor, bizzat yasadi. Yaptigi on binlerce asiyla mücadelemizde yer aldi. Arkadaslarimizin fedakârliklari asi için en anlamli çagridir” ifadelerini kullandi. Paylasim sonrasi görevde olan hemsire Eda Meral (41), duygularini anlatti.

Tümörden ameliyat oldu, idari iznini yarida kesip göreve geldi

23 yildir meslekte aktif çalisan, Gögüs Kalp Damar Cerrahisi Servisi sorumlusu Eda hemsire ocak ayindan beri asilamada görev yapiyor. Pankreas basi tümör hastaligindan dolayi yakin zamanda ameliyat geçiren Eda hemsirenin tedavisi hala sürüyor. Rahatsizligina ragmen idari iznini yarida kesip fedakarca çalisan 2 çocuk annesi Eda hemsirenin en büyük istegi ise bir yildir görüsemedigi ogluna kavusmak istemesi, çagrisi da vatandaslarin asi olmasi oldu.

2 çocuk annesi hemsire Eda Meral, “Gögüs Kalp Damar Cerrahisi Servisi sorumlusuyum, ayni zamanda asiya arkadaslarima yardim ediyorum. Ocak ayindan beri hepimiz özveriyle asilarimizi yapiyoruz. Isimi çok seviyorum. Bütün arkadaslarim gibi görevimi yapiyorum. Hastaligimda pankreas basi tümördü. Ameliyat oldum, hala tedavim sürüyor” ifadelerini kullandi.

“Bizi, düsünmesinden dolayi bakanimiza tesekkür ediyorum”

Vatandaslara asi olmalari konusunda çagrida bulunan Meral, "Bizi, arkadaslarimizi yani saglikçilari düsünmesinden dolayi bakanimiza tesekkür ediyorum. Kesinlikle asimizi yaptiralim. Ben bir yildir Covid-19 nedeniyle çocugumu göremiyorum. Oglum askeri okulda okuyor, bu asilama biterse insallah ogluma kavusacagim. En çok onu istiyorum. O yüzden herkes asisini yaptirsin. Ben isimi çok seviyorum. Idari iznimi bile bile kullanmayip yarida kesip geldim. Meslegimi severek yapiyorum. Bir an önce kurtulalim diye hepimiz özveriyle çalisiyoruz. Tek dilegimiz bu hastaligi atlatmak ve bundan kurtulmak” diye konustu.

Kaynak: İHA